Έγραψε ο Μπαλτάς! Είπε για τη σύζυγό του: «Έτυχε, ήταν δικαίωμά της, είναι περιζήτητη»! - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017

Έγραψε ο Μπαλτάς! Είπε για τη σύζυγό του: «Έτυχε, ήταν δικαίωμά της, είναι περιζήτητη»!

Αποτέλεσμα εικόνας για αριστειδης μπαλτας

Σε φτηνές δικαιολογίες σχετικά με το σκάνδαλο που αφορά τη γυναίκα του και τη θέση που πήρε ως διευθύντρια Ακίνητης Περιουσίας της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές
προχώρησε ο πρώην υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς μιλώντας στον Real fm.

Η σύζυγος του Αριστείδη Μπαλτά διορίστηκε σε πολιτιστικό οργανισμό του δήμου Χανίων, από τον οποίο πήρε απόσπαση σε άσχετου αντικείμενου υπηρεσία, στην Αθήνα. Αν και με πτυχίο πολιτικών επιστημών, αποσπάστηκε στην ΔΕΠΑΝΟΜ, μια από τις εταιρείες του Δημοσίου που ήταν υπεύθυνη για την κατασκευή νοσοκομείων. 

Με εντολή της τρόικας, η ΔΕΠΑΝΟΜ έπρεπε να κλείσει και να συγχωνευθεί με τον ΟΣΚ και την Θέμις Κατασκευαστική (τη δημόσια εταιρεία για την κατασκευή φυλακών), σε μια ενιαία επιχείρηση που ονομάστηκε «Κτιριακές Υποδομές» (ΚΤΥΠ). Παρόλα αυτά, η σύζυγος του πρώην υπουργού Παιδείας, που... έγραψε ιστορία με όσα δήλωνε περί αριστείας, «έκανε ασφαλιστικά μέτρα και απέσπασε μια αμετάκλητη –μάλιστα– απόφαση, καθώς για λόγους «ανεξήγητους» η νέα διοίκηση της ΚΤΥΠ (που είχε στο μεσοδιάστημα διορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν προσέβαλε –ως όφειλε– την προσωρινή της δικαίωση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της Καθημερινής.

Αντί μάλιστα η νέα διοίκηση του οργανισμού να προσβάλει την δικαστική απόφαση περί πρόσληψής της, την έχρισε διευθύντρια Ακίνητης Περιουσίας της εταιρείας, υπεύθυνη δηλαδή για την αξιοποίηση των περίπου 2.200 ακινήτων της σε όλη τη χώρα. 

Πριν από περίπου ένα μήνα, η σύζυγος Μπαλτά διεκδίκησε και πέτυχε την αύξηση του μισθού της, αφού, προφανώς παράλληλα με την εργασία της κατόρθωσε να γίνει κάτοχος μεταπτυχιακού και μάλιστα από το Πολυτεχνείο. Αν και το μεταπτυχιακό στην «Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας» από το ΕΜΠ, είναι εντελώς άσχετο με τη διευθυντική της θέση και άρα δεν εδικαιούτο αύξηση, εν τούτοις, με σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΚΤΥΠ «διαπιστώνεται συνάφεια του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών “Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας” με το αντικείμενο της απασχόλησής της ως προϊσταμένης της Διεύθυνσης Ακίνητης Περιουσίας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, και έτσι κατατάσσεται σε νέο μισθολογικό κλιμάκιο και μάλιστα από 1/1/16, που σημαίνει ότι θα πάρει και αναδρομικά.

Το αποκορύφωμα; Διδάσκων στο μεταπτυχιακό αυτό του ΕΜΠ που κατόρθωσε και πήρε η εργαζόμενη σύζυγος Μπαλτά είναι ο ίδιος ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησε να μας πείσει πως «η αριστεία είναι ρετσινιά»!

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτά η σύζυγός του ξεκίνησε το μεταπτυχιακό της το 2003 και το ολοκλήρωσε το 2009. Από τότε εκκρεμούσε η αναγνώρισή του, που κατά τον κ. Μπαλτά, έτυχε να γίνει το 2017. «Αργεί αυτή η εταιρεία» υποστήριξε απλά ο κ. Μπαλτάς.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε τη σύζυγό του «απλή υπάλληλο»(!) χωρίς να δίνει καμία εξήγηση για το πώς - όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Καθημερινής που έφερε στη δημοσιότητα την υπόθεση - αυτή η «απλή υπάλληλος» αρχικά διορίστηκε σε πολιτιστικό οργανισμό του δήμου Χανίων από τον οποίο πήρε απόσπαση στη ΔΕΠΑΝΟΜ, μια από τις εταιρείες του Δημοσίου που ήταν υπεύθυνη για την κατασκευή νοσοκομείων. 

Συνεχίζοντας τα μισόλογα, με δύο ημέρες καθυστέρηση, ο Αριστείδης Μπαλτάς υποστήριξε ότι η εταιρεία αυτή, οι «Κτιριακές Υποδομές», στην οποία συγχώνευθηκε η ΔΕΠΑΝΟΜ μαζί με τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων και την Θέμις Κατασκευαστική που κατασκεύαζε φυλακές, «σύμφωνα με τα δικά της χαρακτηριστικά δεν εξετάζει συνάφιες μεταπτυχιακών και οι θέσεις δίνονται ανεξαρτήτως τυπικών πρόσόντων».

«Καθάρισε», δε, τη συζήτηση αυτή με το επιχείρημα ότι «σε διοικητικές θέσεις δεν χρειάζεται αυτή η σχέση με το αντικίμενο της εταιρείας».

Κατά τον ίδιο «όσοι σπουδάζουν και έχουν μεταπτυχιακό τίτλο στην ιστορία της τεχνολογίας είναι περιζητήτοι σε διοικητικές θέσεις σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο».

Ούτε λέξη, φυσικά, δεν βρήκε ο κ. Μπαλτάς για τα ασφαλιστικά μέτρα που έκανε η σύζυγός του προκειμένου να παραμείνει στην ΚΤΥΠ αλλά και την... αμέλεια της συγκεκριμένης εταιρείας να προσβάλει - ως όφειλε - την προσωρινή δικαίωσή της.

Όσο για τις αυξήσεις που διεκδίκησε και φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να έλαβε η σύζυγός του, ο Αριστείδης Μπαλτάς «προσπέρασε» με χαρακτηριστική ευκολία όλα όσα προηγήθηκαν προκειμένου αυτή να φτάσει σε αυτό το σημείο, βάζοντας ως νέα γραμμή άμυνας ότι «είναι εσωτερικά της εταιρείας και της νομοθεσίας ότι θα πάρει αυξήσεις και αν θα τα πάρει αναδρομικά».

Αφού, λοιπόν, ο κ. Μπαλτάς παρέδωσε ως «λευκή περιστερά» τη σύζυγό του στη συνέχεια έκανε λόγο για προσωπική του στοχοποίηση με «στρεβλά» επιχειρήματα και για εκτέλεση συμβολαίων. 

Δεν δίστασε, μάλιστα, με την ίδια λογική να αθωώσει και τη διευθύνουσα σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ η οποία πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια, καταγγελία για την οποία είναι σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα.

Κατά τον ίδιο όλα αυτά γίνονται προκειμένου να γίνει «μια τεράστια φασαρία όπου θίγεται η μεσαία διαπλοκή.


Ακούστε τη συνέντευξη του Αριστείδη Μπαλτά στον ραδιοφωνικό σταθμό Real για το σκάνδαλο με τη γυναίκα του που διορίστηκε και πήρε αύξηση με παράνομο τρόπο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.