Νέα σεμινάρια αστρονομίας για παιδιά από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017

Νέα σεμινάρια αστρονομίας για παιδιά από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Νέα σεμινάρια αστρονομίας για παιδιά από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει, για δεύτερη φορά φέτος, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, ένα κύκλο σεμιναρίων αστρονομίας για παιδιά και εφήβους, στο Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης, με τίτλο «Ανακαλύπτω το σύμπαν, κατανοώ τον κόσμο».

Τα θεωρητικά μαθήματα, οι πειραματικές δραστηριότητες και οι παρατηρήσεις με τα τηλεσκόπια του Αστεροσκοπείου θα πραγματοποιηθούν από το προσωπικό του Κέντρου Επισκεπτών Πεντέλης σε συνεργασία με έμπειρους εκπαιδευτικούς και αστρονόμους.

Η παρατήρηση θα γίνεται και μέσω του ιστορικού τηλεσκοπίου Newall, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο της Ελλάδας μέχρι το 1975 και το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο του κόσμου από το 1869 (έτος κατασκευής του) μέχρι το 1873.

Ο κύκλος σεμιναρίων και δραστηριοτήτων περιλαμβάνει οκτώ Κυριακάτικες συναντήσεις, διάρκειας τριών ωρών η καθεμία. Τα σεμινάρια, που θα ξεκινήσουν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, απευθύνονται σε παιδιά 9 έως και 11 ετών (Δημοτικό) και εφήβους 12 έως 15 ετών (Γυμνάσιο). Θα γίνονται στο ιστορικό κτίριο του τηλεσκοπίου Newall του Αστεροσκοπείου στο λόφο Κουφού στην Πεντέλη.

Το συνολικό κόστος συμμετοχής είναι 160 ευρώ ανά μαθητή. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα έντυπου/ψηφιακού υλικού που θα παραλάβει ο μαθητής, ελαφρύ πρωινό, καθώς και το κόστος της εκδρομής με λεωφορεία στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου στην Κορινθία.

Οι εγγραφές θα γίνουν από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου έως την Τρίτη 3 Οκτωβρίου. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες τις ώρες 9:00-14:00 καθημερινά από τη γραμματεία των σεμιναρίων στα τηλ. 210-3490054 ή 210-3490160, καθώς και στην ιστοσελίδα https://www.astro.noa.gr/gr/astroschool

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.