Παράνομη ανάθεση από Καμίνη σε σύζυγο δημοτικής συμβούλου, η οποία ήταν παρούσα και υπερψήφισε την απόφαση! - UNPOLITICAL

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017

Παράνομη ανάθεση από Καμίνη σε σύζυγο δημοτικής συμβούλου, η οποία ήταν παρούσα και υπερψήφισε την απόφαση!

Παρά τη ρητή απαγόρευση του νόμου για συγγενείς Α' και Β' βαθμού, ο δήμαρχος Αθηναίων
πέρασε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο έργο (και την επέκταση) για τους απόρους, συνολικού ύψους 24.552 ευρώ 

Από τον
Ανδρέα Καψαμπέλη 

Μια υπόθεση απολύτως χαρακτηριστική του τρόπου με τον οποίο διοικεί τον δήμο της Αθήνας ο Γ. Καμίνης και γκρεμίζει τον μύθο του ήρθε στο φως. Μετά το θέμα με τα τιμολόγια για τα ντόνατς στον ΟΠΑΝΔΑ, η αποκάλυψη αυτή πολλαπλασιάζει αν μη τι άλλο τα ερωτήματα για τη δημαρχιακή θητεία του κ. Καμίνη, ο οποίος τώρα βάζει πλώρη και για πολιτικός αρχηγός της Κεντροαριστεράς... 

Στις 17 Ιουλίου 2016, με απόφαση που είχε υπογράψει, ο κ. Καμίνης προχώρησε -ως έχει δικαίωμα από τον νόμο- στην απευθείας ανάθεση «εργασίας για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών εποπτείας - διακίνησης προϊόντων», στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας για τους απόρους, ΤΕΒΑ, συνολικού ύψους 24.552 ευρώ, μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας του δήμου. 

Είχαν προηγηθεί προσκλήσεις συμμετοχής, σε πρόχειρο διαγωνισμό, προς τρεις, εκ των οποίων οι δύο δεν προσκόμισαν κάποιες υπεύθυνες δηλώσεις για τις τεχνικές προδιαγραφές. Ετσι, η ανάθεση έγινε στον εναπομείναντα Κωνσταντίνο Καρατέγο, οι υπηρεσίες του οποίου, κατά την απόφαση του κ. Καμίνη, αφορούν την «οργάνωση - παρακολούθηση της διανομής εμπορευμάτων και τη συνεργασία με το κύκλωμα διακίνησης των εμπορευμάτων από την προμήθεια έως τη διανομή, τη διεύθυνση και τη λειτουργία αποθήκης, τη χρήση λογαριασμού παρακολούθησης αποθήκης (παραλαβή, μεταφορά, διανομή, υπόλοιπα και ανακατανομή υπολοίπων, κατανομή ωφελουμένων στα σημεία διανομής και παρακολούθηση των προϊόντων που διανέμονται σε κάθε κατηγορία ωφελουμένων) και τη χρήση ανάλογων βάσεων δεδομένων».

Η σύμβαση αφορούσε το διάστημα από την υπογραφή της έως το τέλος του 2016, προβλέποντας ωστόσο ότι «ο συμβατικός χρόνος δύναται να παραταθεί». Πράγματι, στις 8 Δεκεμβρίου 2016 το θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, το οποίο, ύστερα από σχετικό δημαρχιακό έγγραφο, αποφάσισε «ομόφωνα», υπό την προεδρία του Επαμεινώνδα Λαμπρακάκη, «να εγκρίνει την παράταση του χρόνου λήξης της σχετικής σύμβασης έως 31 Δεκεμβρίου 2017».

Η έγκριση δόθηκε μετά τη συζήτηση που -όπως καταγράφεται στο σχετικό απόσπασμα- έγινε σε σύνολο παρευρισκομένων και ψηφισάντων 27 δημοτικών συμβούλων. Κατά τη συγκεκριμένη συνεδρίαση υπήρχε απαρτία, καθώς ήταν παρόντα 34 μέλη και απόντα 15, ενώ στο μεταξύ μερικοί αποχώρησαν και ορισμένοι από τους απόντες προσήλθαν. Έως εδώ δεν παρατηρείται -τουλάχιστον κατά τρόπο εμφανή- κάποιο τυπικό πρόβλημα...

Ωστόσο, ο κ. Καρατέγος, στον οποίο έγινε η απευθείας ανάθεση από τον κ. Καμίνη, δεν είναι, όπως προκύπτει, ένας τυχαίος επαγγελματίας, ο οποίος παρέχει υπηρεσίες συμβουλών σε θέματα επιμελητείας (logistic) και υπηρεσίες παροχής συμβουλών για θέματα εφοδιασμού διαχείρισης και άλλων συμβουλών διαχείρισης. 

Μέγα ζήτημα 

Είναι και σύζυγος της Νέλλης Παπαχελά, δημοτικής συμβούλου με την παράταξη του κ. Καμίνη, η οποία, σύμφωνα με το επίσημο πρακτικό, ήταν παρούσα και υπερψήφισε -στο πλαίσιο της «ομοφωνίας»- την παράταση της σύμβασης!

Το ζήτημα που δημιουργείται, ωστόσο, δεν είναι μόνο πολιτικής και ηθικής τάξης. Υπάρχει και θέμα νομιμότητας, καθώς τέτοια ανάθεση απαγορεύεται ρητώς. Στο άρθρο 99 για το «Κώλυμα συμμετοχής στη συνεδρίαση» ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων προσδιορίζει επακριβώς ότι «δημοτικός σύμβουλος δεν μπορεί να μετάσχει στη συζήτηση ενός θέματος ή στην κατάρτιση αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου ή να συμμετέχει σε γνωμοδοτικά όργανα τα οποία γνωμοδοτούν για θέμα που θα εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο, εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του έως τον δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον». 

Στην περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο ορίζεται μάλιστα ότι «απόφαση που έχει ληφθεί κατά παράβαση της διάταξης αυτής είναι άκυρη. Ο σύμβουλος που έλαβε μέρος στη συνεδρίαση διαπράττει σοβαρή παράβαση καθήκοντος και τιμωρείται με την ποινή της αργίας, σύμφωνα με τα άρθρα 142 και 143». 

Η θέση στη ΔΗΜ.ΑΡ. και η στήριξη για την αρχηγία 

Προερχόμενη από τη ΔΗΜ.ΑΡ., η κυρία Παπαχελά ανήκει στον στενό πυρήνα συνεργατών του κ. Καμίνη, όπως προκύπτει και από τα αξιώματα που της έχει αναθέσει στη διάρκεια της θητείας του, όπως πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Νεολαίας, αντιδήμαρχος Εμπορίου Ανάπτυξης και Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας... Ο κ. Καρατέγος έχει επίσης και μια άλλη, πολιτική, ιδιότητα ο ίδιος, λόγω της οποίας ο κ. Καμίνης όφειλε να έχει επιδείξει ευαισθησία και να έχει τηρήσει διαφορετική στάση. Ο κ. Καρατέγος είναι κορυφαίο στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ., μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της και γραμματέας της στην Α' Αθήνας, περιοχή δράσης του κ. Καμίνη. Μέσω της ΔΗΜ.ΑΡ. συμμετέχει και στα ηγετικά όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ως μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου στην Αθήνα. 

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. (και εκλεγείς ως βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ το 2015) Θανάσης Θεοχαρόπουλος δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ήδη τα στελέχη και οι παράγοντες του κόμματός του έχουν αρχίσει εν όψει της εσωκομματικής αναμέτρησης να δραστηριοποιούνται υπέρ της εκλογής του κ. Καμίνη…

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.