Στη Βουλή ο φάκελλος με τις καταγγελίες του ισοβίτη Γιαννουσάκη για τον Πάνο Καμμένο - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017

Στη Βουλή ο φάκελλος με τις καταγγελίες του ισοβίτη Γιαννουσάκη για τον Πάνο Καμμένο

Αποτέλεσμα εικόνας για γιαννουσακης καμμενος

Στη Βουλή διαβιβάστηκε ο φάκελλος με τις καταγγελίες του ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη περί πιέσεων που δέχθηκε προκειμένου να εμπλέξει τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση του πλοίου Noor 1.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εισαγγελικό πόρισμα περιγράφεται πώς υλοποιήθηκε η προσπάθεια εμπλοκής του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση. Την προκαταρκτική εξέταση διενήργησε ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Μπρακουμάτσος. Έπειτα από περίπου δύο μήνες δικαστικής έρευνας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον νόμο, η μία δικογραφία με τις καταγγελίες του ισοβίτη Γιαννουσάκη για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο διαβιβάζεται στη Βουλή, ενώ ο δεύτερος φάκελλος με τη δικογραφία για τον λιμενικό Παναγιώτη Χριστοφορίδη αποστέλλεται στο Ναυτοδικείο για τα περαιτέρω.

Παραλλήλως, ο εισαγγελέας εφετών θέτει στο αρχείο την έρευνα για την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιώς Ειρήνη Τζήβα που επισκέφθηκε στις φυλακές τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη, όσο και για τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Στο πόρισμά του, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο εισαγγελέας εφετών αναφέρει ότι η υπόθεση πρέπει να χωριστεί και να διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά ως προς τον ανθυπασπιστή του Λιμενού Παναγιώτη Χριστοφορίδη, προκειμένου να κριθεί αρμοδίως αν τέλεσε η όχι τα εγκλήματα της απόπειρας της κατάχρησης εξουσίας, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και λοιπά.

Περαιτέρω έρευνα αναμένεται για τις τηλεφωνικές συνομιλίες του ισοβίτη Γιαννουσάκη με τον ανθυπασπιστή του Λιμενικού. Διαβιβάζοντας τις συνομιλίες, ο εισαγγελέας Παναγιώτης Μπρακουμάτος αναφέρει στο πόρισμά του ότι πρέπει να διερευνηθεί αν υπάρχουν πειθαρχικές ή ποινικές ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων για τη χρήση κινητού τηλεφώνου από τον ισοβίτη μέσα στις φυλακές, όπως επίσης και για το μέσο που χρησιμοποίησε ο Γιαννουσάκης με σκοπό να καταγράψει τους διαλόγους του με τον Παναγιώτη Χριστοφορίδη, όντας έγκλειστος στις φυλακές Αυλώνας.

Με αυτά ως δεδομένα τεκμαίρεται ότι η συνέχεια των ερευνών ώστε να διακριβωθούν τα καταγγελλόμενα περνά αφενός μεν στα μέλη της Βουλής των Ελλήνων (για τις καταγγελίες του Μάκη Γιαννουσάκη σχετικά με τους χειρισμούς του Πάνου Καμμένου) και στον εισαγγελέα
του Ναυτοδικείου (για τους χειρισμούς του ανθυπασπιστή του Λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη), προκειμένου να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της απόπειρας κατάχρησης εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.