Συμβούλιο Ευρώπης: Να θεωρούνται ανήλικοι αυτόματα, οι νεαροί πρόσφυγες που δεν έχουν χαρτιά! - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Συμβούλιο Ευρώπης: Να θεωρούνται ανήλικοι αυτόματα, οι νεαροί πρόσφυγες που δεν έχουν χαρτιά!

Σε περίπτωση αμφιβολίας, οι νεαροί πρόσφυγες πρέπει να θεωρούνται παιδιά, φωτογραφία αρχείου: eurokinissi

Οι νεαροί πρόσφυγες και μετανάστες δεν πρέπει να υποβάλλονται χωρίς τη θέλησή τους σε ιατρικές εξετάσεις για να
προσδιορισθεί η ηλικία τους και πρέπει, σε περίπτωση αμφιβολίας, να θεωρούνται ανήλικοι, αναφέρεται σε έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα!

Οδοντιατρικές εξετάσεις, ακτινογραφίες και τεστ «σεξουαλικής ωριμότητας»: η προσφυγή σε παρεμβατικές ιατρικές εξετάσεις πρέπει να περιορισθεί στο ελάχιστο και να παραμείνει έσχατης φύσης μέτρο», αναφέρει η ad hoc Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Παιδιού του πανευρωπαϊκού οργανισμού.

Οι συντάκτες της έκθεσης εξέτασαν τον τρόπο που χρησιμοποιούν τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης για να προσδιορίσουν την ηλικία των νεαρών προσφύγων και μεταναστών, αφού όταν θεωρούνται ανήλικοι απολαμβάνουν ορισμένες εγγυήσεις και προνόμια, όπως το δικαίωμα στέγασης, η πρόσβαση σε φροντίδα προσαρμοσμένη στην παιδική ηλικία, το δικαίωμα επανένωσης με την οικογένεια, προστασία κατά της απέλασης.

«Απουσία αποδείξεων ότι ένα άτομο είναι ανήλικο, η γενική αρχή του τεκμηρίου της ανηλικότητας επιβάλλει να θεωρηθεί ότι το πρόσωπο είναι παιδί», τονίζεται στην έκθεση. 
Πάντως, από τα 37 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο, μόνο τα 26 δήλωσαν ότι εφαρμόζουν αυτό το τεκμήριο της ανηλικότητας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Συμβουλίου της Ευρώπης, η διαδικασία που έχει ως στόχο τον προσδιορισμό της ηλικίας νεαρού ή νεαρής «δεν πρέπει να επιβάλλεται», διότι μπορεί να αποβεί «τρομακτικό και αποσταθεροποιητικό για ένα παιδί».

Οι «φυσικές» ή ιατρικές μέθοδοι προσδιορισμού της ηλικίας δεν είναι αρκετά αξιόπιστες. 
Παρά ταύτα, 24 χώρες εφαρμόζουν στους νεαρούς πρόσφυγες και μετανάστες ακτινογραφία καρπού, 19 οδοντιατρική εξέταση και 7 «αξιολόγηση σεξουαλικής ωριμότητας».

Ειδικά αυτή η τελευταία διαδικασία πρέπει να αποκλεισθεί εντελώς διότι συνιστά προσβολή της ιδιωτικής ζωής και της φυσικής ακεραιότητας του ατόμου και κατά συνέπεια μπορεί να αποτελέσει απάνθρωπη ή ταπεινωτική μεταχείριση.

Γενικότερα, το περιθώριο σφάλματος στον προσδιορισμό της ηλικίας «πρέπει πάντοτε να ευνοεί τον ενδιαφερόμενο, το οποίο πρέπει να θεωρείται παιδί», σύμφωνα με την έκθεση.

Εξαιρετική η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης! Θα έρχονται στην πατρίδα μας οι λαθρομετανάστες χωρίς χαρτιά, θα απολαμβάνουν όλα τα προνόμια σαν ανήλικοι, θα κλέβουν, θα βιάζουν, θα σκοτώνουν, θα δικάζονται με το ελαφρυντικό της ανηλικότητας και θα τιμωρούνται ανάλογα!

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.