Ηνωμένο Βασίλειο: Τα λευκά παιδιά παρακολουθούν λιγότερα φροντιστήρια σε σύγκριση με τις εθνοτικές μειονότητες - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017

Ηνωμένο Βασίλειο: Τα λευκά παιδιά παρακολουθούν λιγότερα φροντιστήρια σε σύγκριση με τις εθνοτικές μειονότητες

Αποτέλεσμα εικόνας για αγγλια μαθητες

Πάνω από το ήμισυ (56%) των Ασιατών μαθητών και το 42% των μαύρων μαθητών δήλωσαν ότι είχαν κάποιον προσωπικό φροντιστή, σε σύγκριση με το ένα τέταρτο των λευκών παιδιών

Λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μία έρευνα έρχεται να δείξει τα ποσοστά παρακολούθησης ιδιωτικών διδασκαλιών και όλα όσα απορρέουν από αυτά, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της μη κερδοσκοπικής εκπαιδευτικής οργάνωσης, Sutton Trust, οι νέοι από εθνοτικές μειονότητες έχουν ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό παρακολούθησης ιδιωτικών διδασκαλιών από εκείνους από τις άσπρες βρετανικές οικογένειες.

Μια δημοσκόπηση του YouGov που πραγματοποιήθηκε σε πάνω από 2.500 παιδιά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αποκάλυψε ότι πάνω από το ήμισυ (56%) των Ασιατών μαθητών και το 42% των μαύρων μαθητών δήλωσαν ότι είχαν κάποιον προσωπικό φροντιστή, σε σύγκριση με το ένα τέταρτο των λευκών παιδιών.

Ένας εκπρόσωπος της Sutton Trust δήλωσε: «Τα υψηλά ποσοστά ιδιωτικών διδασκαλιών μεταξύ των εθνοτικών ομάδων μπορεί να αντανακλούν μια ισχυρή πολιτισμική εκτίμηση της εκπαίδευσης από την οποία μπορούμε όλοι να μάθουμε. Είναι σημαντικό, όμως, όλοι οι νέοι να έχουν πρόσβαση στις ίδιες εκπαιδευτικές ευκαιρίες».

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι τα παιδιά από πλουσιότερες οικογένειες έχουν διπλάσια πιθανότητα να έχουν λάβει πρόσθετη βοήθεια στο σπίτι τους, σε σύγκριση με τους φτωχότερους συμμαθητές τους.

Το Sutton Trust, δήλωσε ότι τα ιδιωτικά δίδακτρα είναι το «κρυμμένο μυστικό» της βρετανικής εκπαίδευσης σε έναν «εκπαιδευτικό αγώνα εξοπλισμών» που ενισχύει τα πλεονεκτήματα των νέων από τα πλουσιότερα σπίτια.

Ο Sir Peter Lampl, πρόεδρος του Sutton Trust, δήλωσε ότι η έρευνα επισημαίνει σημαντικά θέματα για την κοινωνική ανισότητα.

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Τα δίδακτρα επιδεινώνουν τις υπάρχουσες εκπαιδευτικές ανισότητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.