Όσοι δεν πρέπει να μας γνωρίζουν, ξέρουν ποιοι είμαστε, πως είμαστε και τι κάνουμε ανά πάσα στιγμή - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017

Όσοι δεν πρέπει να μας γνωρίζουν, ξέρουν ποιοι είμαστε, πως είμαστε και τι κάνουμε ανά πάσα στιγμή


Στον δρόμο για το παγκόσμιο κράτος, η υψηλή τεχνολογία αποτελεί θεμέλιο λίθο στην υποταγή κάθε "ελεύθερης φωνής" αλλά και στην εξοικείωση των ανθρώπων με την νέα αφιλόξενη εποχή. Το εγχείρημα αυτό δεν είναι καινούργιο, ωστόσο στις μέρες βλέπουμε πως γιγαντώνεται και επεκτείνεται σε διάφορες πτυχές της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Το λεγόμενο "face recognition" , παρότι βρίσκεται εδώ και πάνω από μία δεκαετία στο προσκήνιο, εντούτοις δεν είχε μέχρι πολύ πρόσφατα να διεισδύσει σε απολύτως ευαίσθητους τομείς της καθημερινότητάς μας. 

Η τεχνολογία ωστόσο προχωράει, δυστυχώς όχι πάντα προς το όφελος των ανθρώπων. 

Στην Κίνα, για παράδειγμα, μπορείτε ήδη να χρησιμοποιήσετε το πρόσωπό σας για να αποκτήσετε πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες και να πραγματοποιήσετε την ανάληψη ATM. Μάλιστα σε ορισμένα από τα προαναφερθέντα μέρη, η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου είναι υποχρεωτική!

Στην Ευρώπη, τα ξενοδοχεία υψηλής τεχνολογίας και οι έμποροι λιανικής πώλησης το χρησιμοποιούν για να αναγνωρίσουν τους πελάτες διασημοτήτων για να βεβαιωθούν ότι λαμβάνουν ειδική μεταχείριση. Τα αυστραλιανά αεροδρόμια εγκαθιστούν ένα σύστημα που επιτρέπει στους επιβάτες αεροπορικών εταιρειών να περνούν μέσα από την ασφάλεια χωρίς διαβατήρια - και τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου αρχίζουν να εμφανίζονται και στους αερολιμένες των ΗΠΑ.

Το μεγάλο ερώτημα είναι: "Ποια πρόκειται να είναι η συνέχεια;"

Η τεχνολογία αυτή, υποστηρίζουν οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αγγλίας, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, από τη στιγμή που ακόμη και τα ίδια δίδυμα, μπορούν να διαφοροποιηθούν μεταξύ τους όταν εφαρμόζεται αυτό το είδος τεχνικής. 

Μάλιστα ο καθηγητής Lyndon Smith αναπτύσσει ένα σύστημα που πιστεύει ότι θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα εισιτήρια τρένων. Και...μαντέψτε, θα βασίζεται στην τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου!

Όπως και το νέο iPhone, η νέα επαναστατική εφαρμογή χρησιμοποιεί υπέρυθρη σάρωση για να αναγνωρίζει τα μοτίβα των χαρακτηριστικών του προσώπου και στη συνέχεια τα συγκρίνει με μια βάση δεδομένων με γνωστά μοτίβα προσώπου. Ο Smith πιστεύει ότι το σύστημα θα λειτουργήσει καλά σε καταστήματα και τράπεζες, καθώς και σε σιδηροδρομικούς σταθμούς.

"Όπου κι αν πάτε στον κόσμο , θα μπορούσατε, αντί να μεταφέρετε μια κάρτα γύρω με ένα PIN και όλη αυτή η πολυπλοκότητα, απλά απλά χρησιμοποιήστε το πρόσωπό σας", λέει.

Η τελευταία φράση του Βρετανού καθηγητή περικλείει και όλο το..."τυρί" που το παγκόσμιο κράτος έχει βάλει στη γωνία για την ανθρωπότητα. Την "φάκα" όμως ποιοι την έχουν προσέξει;

                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.