Αθλητές κατά της Ομοσπονδίας kickboxing γιατί μετείχε σε αγώνες με τα Σκόπια ως «Μακεδονία» - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017

Αθλητές κατά της Ομοσπονδίας kickboxing γιατί μετείχε σε αγώνες με τα Σκόπια ως «Μακεδονία»


Η Ομοσπονδία, όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκε για τη χρήση του ονόματος από τους Σκοπιανούς, αλλά αντίθετα μέλη της φωτογραφίζονταν μαζί

Αντιμέτωπη με τις έντονες αντιδράσεις αθλητών kickboxing βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η Πανελλήνια Ομοσπονδία του αθλήματος που συμμετείχε σε διεθνείς αγώνες στα Σκόπια από τις 2 έως τις 10 Σεπτεμβρίου, εκεί όπου δέσποζε το όνομα «Μακεδονία».

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Kickboxing (WAKO) ανέκαθεν αναγνώριζε τα Σκόπια ως Μακεδονία, πράγμα που σημαίνει πως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Kickboxing (ΠΟΚ) ακολουθεί αδιαμαρτύρητα κάθε διεθνή δράση της.

Αυτό όμως που έγινε στα Σκόπια κατά τη διάκρεια των διεθνών αγώνων προκάλεσε την κατακραυγή μελών της Ομοσπονδίας, που όμως δεν έδειξε να επηρεάζεται. Τι και αν στις αρχές Αυγούστου η γυναικεία ομάδα Χάντμπολ U17 αποβλήθηκε από το Πανευρωπιακό πρωτάθλημα, όταν αποχώρησε επειδή οι Σκοπιανοί έκαναν χρήση του ονόματος «Μακεδονία», η Πανελληνία Ομοσπονδία kickboxing όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκε για τη χρήση του ονόματος από τους Σκοπιανούς, αλλά αντίθετα μέλη της φωτογραφίζονταν μαζί με τα μέλη των άλλων ομοσπονδιών σε σκηνικά όπου αναγράφονταν παντού η λέξη «Μακεδονία».


Στην τελετή έναρξης η είσοδος της ομάδας των Σκοπίων έγινε με την αναγγελία «REPUBLIC OF MACEDONIA» και όλα τα διακριτικά της ομάδας ήταν MACEDONIA. Φυσικά έτσι παρέμειναν για όλες τις μέρες του πρωταθλήματος με την ελληνική αποστολή να το δέχεται αδιαμαρτύρητα και χωρίς κάποια αναφορά για την παρανομία τόσο της ομάδας των Σκοπίων όσο και της WAKO.

Σύμφωνα με καταγγελίες αθλητών στο protothema.gr η Πανελλήνια Ομοσπονδία Kickboxing διασύρει διαρκώς τη χώρα μας συμμετέχοντας σε δράσεις της WAKO, που αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως «Μακεδονία». Μάλιστα πολλοί αθλητές υποστηρίζουν πως η ΠΟΚ θα μπορούσε να αποχωρήσει από τη WAKO, αφού δεν είναι υποχρεωμένη να συνεργάζεται μαζί της μιας και υπάρχουν και άλλες παγκόσμιες ομοσπονδίες στο συγκεκριμένο άθλημα, την ώρα μάλιστα που η ΠΟΚ έχει πάρει ειδική αθλητική αναγνώριση από την παγκόσμια ομοσπονδία WPKA.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.