Δύο χρόνια φυλακή στον πλοίαρχο του «Lassea» για το λαθραίο πετρέλαιο - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

Δύο χρόνια φυλακή στον πλοίαρχο του «Lassea» για το λαθραίο πετρέλαιο

Δύο χρόνια φυλακή στον πλοίαρχο του «Lassea» για το λαθραίο πετρέλαιο

Εκδικάστηκε σήμερα, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, η υπόθεση του «Lassea», του δεξαμενόπλοιου. Στις δεξαμενές έρματος, είχαν εντοπιστεί καύσιμα για τα οποία δεν είχε παραστατικά, ενώ βρισκόταν στα διυλιστήρια Ασπροπύργου για να ξεφορτώσει μέρος του φορτίου που είχε απαντλήσει από το ναυαγισμένο «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ο πλοίαρχος του «Lassea» καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή, ενώ ο α' μηχανικός απαλλάχθηκε των κατηγοριών. Εις βάρος τους είχε ασκηθεί δίωξη για παραβίαση του τελωνειακού κώδικα για λαθρεμπορία καυσίμων σε βαθμό πλημμελήματος. Επίσης έγινε άρση της κατάσχεσης του πλοίου και απόδοσή του μαζί με το ημερολόγιο γέφυρας στην πλοιοκτήτρια εταιρεία. Το ίδιο ις΄χυει και για την ποσότητα καυσίμων που είχε στις δεξαμενές του για την κίνηση των μηχανών.

Στην απολογία τους οι δύο κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι η ποσότητα μίγματος πετρελαιοειδών που βρέθηκε στις δεξαμενές έρματος προήλθε από διαρροή που σημειώθηκε στη διάρκεια απάντλησης των καυσίμων από το «ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ. 
Οι λιμενικοί που κατέθεσαν ως μάρτυρες επεσήμαναν ότι για να αποδειχθεί ότι πρόκειται για διαρροή στη διάρκεια της επιχείρησης απάντλησης θα πρέπει να αδειάσουν από καύσιμα οι δεξαμενές του «Lassea» και να γίνει επιθεώρηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στο δικαστήριο στη μία δεξαμενή έρματος του «Lassea» βρέθηκε 98% νερό και 2% μίγματα πετρελαιοειδών και στην άλλη 1% μαζούτ και 10% πετρελαιοειδή. Οι διαφυγόντες δασμοί υπολογίστηκαν γύρω στις 15.500 ευρώ.

Στο «Lassea» έχουν φορτωθεί 1.533 κυβικά μίγματα πετρελαιοειδών από το βυθισμένο πλοίο ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.