Τουρισμός: Η Ελλάδα δεύτερος προορισμός στον κόσμο στις online αναζητήσεις - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

Τουρισμός: Η Ελλάδα δεύτερος προορισμός στον κόσμο στις online αναζητήσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για τουρισμός ελλάδα

Η Ελλάδα είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών στον κόσμο, όσον αφορά τον όγκο αναζητήσεων που συγκεντρώνει από ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο στο διαδίκτυο.

Αυτό έδειξε έρευνα της ιστοσελίδας teflSearch, που βοηθά δασκάλους της αγγλικής γλώσσας να εντοπίζουν θέσεις εργασίας στο εξωτερικό.

Για την εξαγωγή συμπερασμάτων, η teflSearch διερεύνησε συγκεκριμένους όρους αναζήτησης, όπως «διακοπές στη Γαλλία» και τους μετέφρασε στην τοπική γλώσσα κάθε χώρας, καταμετρώντας πόσο συχνά χρησιμοποιούνταν για αναζήτηση στις Google, Naver και Baidu. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η χώρα μας συγκεντρώνει το 2,54% του συνόλου των αναζητήσεων και στην κατάταξη των 10 έπεται της Κροατίας η οποία έχει ποσοστό 2,71%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη πεντάδα συντίθεται αποκλειστικά από χώρες με υψηλές θερμοκρασίες, που φημίζονται για τις παραλίες τους και προσφέρουν οικονομικές διακοπές.Δείτε τον πίνακα…

1. Κροατία - 2,71%
2. Ελλάδα - 2,54%
3. Τουρκία - 2,47%
4. Ταϊλάνδη - 2,47%
5. Ισπανία - 1,99%
6. Ιταλία - 1,90%
7. Κούβα - 1,85%
8. Πορτογαλία - 1,66%
9. Μάλτα - 1,65%
10. Ηνωμένες Πολιτείες - 1,65%

Στην ερώτηση «πού θα ταξιδεύατε αν ζούσατε ήδη σε έναν παραδεισένιο προορισμό» η Ελλάδα είναι 4η δημοφιλέστερη επιλογή, με ποσοστό 7,4%, μετά τις Μαλδίβες, την Ταϋλάνδη και τη Μάλτα. 

Επίσης, η χώρα μας είναι η τρίτη δημοφιλέστερη επιλογή διακοπών για τους Γερμανούς, με ποσοστό 4,7% μετά την Τουρκία (10,6%) και την Κροατία (8,3%).

Τρίτη επιλογή είναι και για τους ταξιδιώτες από τη Ρωσία, βάσει των αναζητήσεων, με μερίδιο 8,2% μετά την Τουρκία (18,6%) και το Μαυροβούνιο (8,7%).

Για τους ταξιδιώτες από την Ισπανία, η Ελλάδα είναι ο όγδοος πιο περιζήτητος προορισμός (2,8%) με πρώτες τις Κούβα, Γρενάδα, Ταϋλάνδη. 

Είναι δε πρώτη στις αναζητήσεις από Ιταλούς με μερίδιο 20,1%.

Στη Γαλλία η Ελλάδα είναι η τέταρτη πιο δημοφιλής χώρα στις αναζητήσεις, με μερίδιο 4,3%, μετά την Ισπανία (16,1%), την Πορτογαλία (11%) και την Ιταλία (5,4%).

Επιπλέον, η Ελλάδα είναι η 9η δημοφιλέστερη επιλογή προορισμού των κατοίκων από το Ην. Βασίλειο με ποσοστό 3,3%. 

Στις πρώτες θέσεις, με σειρά προτεραιότητας, είναι το Ην. Βασίλειο (5,6%), η Ταϋλάνδη (4,4%), η Τουρκία (4,1%) και η Αυστραλία (4%).Επίσης, στη Ρουμανία η Ελλάδα συγκεντρώνει τις περισσότερες αναζητήσεις, σε ποσοστό 32,6%, στην Ουγγαρία το 14% και λαμβάνει τη δεύτερη θέση, στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη 8,4% και έχει την 4η θέση, στη Σερβία είναι δέκατη με ποσοστό 2,1%, στη Βουλγαρία δεύτερη με 23%, στην Ουκρανία έκτη με 4,9%, στη Λευκορωσία πέμπτη με 6,8%.Στις βόρειες χώρες, η Ελλάδα είναι ένατη στην Εσθονία (2,4%), όγδοη στη Λετονία (3,8%), πέμπτη στο Βέλγιο (3,3%) και στην Ιρλανδία (4,5%).

Από τους μακρινούς προορισμούς, η Ελλάδα είναι πρώτη στις αναζητήσεις από το Περού με ποσοστό 20,8%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.