Ψεύδονται Καμμένος και Συριζαίοι - Αυτό είναι το πακέτο των 2,404 δις $ για αναβάθμιση των F-16 - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017

Ψεύδονται Καμμένος και Συριζαίοι - Αυτό είναι το πακέτο των 2,404 δις $ για αναβάθμιση των F-16

«Ακριβές» υποσχέσεις Τραμπ στον Τσίπρα για επενδύσεις και χρέος

[Το ψέμμα Καμμένου για αντισταθμιστικά που ρίχνουν το κόστος στα 1,1 δις $ καταρρίπτεται για 2 λόγους:

1. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αρμόδιας κυβερνητικής υπηρεσίας DSCA το κόστος είναι 2,404 δις $ και δεν έχουν συμφωνηθεί αντισταθμιστικά οφέλη τα οποία πρέπει να συμφωνηθούν μεταξύ Ελλάδος και Lockheed Martin... και παρότι δεν έχουν συμφωνηθεί ο Καμμένος λέει πως θα είναι ύψους 1,3 δις $!! 
2. Αντισταθμιστικά δίνονται μόνο σε ΑΓΟΡΕΣ ΝΕΩΝ ΟΠΛΩΝ και όχι σε αναβαθμίσεις, εκτός σπανίων εξαιρέσεων και επειδή οι διαπραγματευτικές ικανότητες της συγκεκριμένης κυβέρνησης είναι για σεμινάριο... ξεχάστε τα αντισταθμιστικά]

Το πλήρες «πακέτο» της αναβαθμίσεως του στόλου των F-16C/D της Πολεμικής Αεροπορίας, συνολικού «εκτιμόμενου κόστους» (estimated cost) 2,4 δισ.δολαρίων, όπως αυτό ανακοινώθηκε επισήμως από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ, κατά την συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, περιλαμβάνει τα εξής, συμφώνως με επίσημη ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας της αμερικανικής κυβερνήσεως DSCA.

Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ανακοίνωση της DSCA η κοστολογηθείσα από τις ΗΠΑ έναντι 2,4 δισεκ.δολαρίων πρόταση αφορά τον εκσυγχρονισμό 123-125 μαχητικών αεροσκαφών, με όλο τον ηλεκτρονικό τους εξοπλισμό και φυσικά τα σύγχρονα ραντάρ APG-83 AESA, ένα σύστημα σχεδιασμού πτήσεως (JMPS), έναν εξομοιωτή πτήσεως F-16V, την αναβάθμιση δυο υπαρχόντων εξομοιωτών της ΠΑ σε F-16V, αναβάθμιση 26 συστημάτων αυτοπροστασίας ASPIS I σε επίπεδο ASPIS II, εξοπλισμός υποστηρίξεως εδάφους, συστήματα ολοκληρώσεως των συστημάτων και δοκιμών, ανταλλακτικά, κλπ.

Συμφώνως με την προαναφερθείσα πρόταση, το συνολικό κόστος του προγράμματος φτάνει τα 2,404 δις δολάρια, ενώ σημειώνεται ότι δεν έχουν υπολογιστεί τα κόστη των ΑΩ, καθώς αυτά θα προκύψουν από τις επιμέρους διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΠΑ και της κατασκευάστριας εταιρείας Lockheed Martin. 
Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Δείτε και την επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας που λέει ότι το κόστος είναι 2,404 δις $ και δεν έχουν συμφωνηθεί αντισταθμιστικά οφέλη... και παρότι δεν έχουν συμφωνηθεί ο Καμμένος λέει πως θα είναι ύψους 1,3 δις $!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.