Ποινική δίωξη για 30 πρώην στελέχη της Αγροτικής - Ξέρουμε τι κόμμα είναι ή ποιον πολιτικό είχαν συνεργάτη; - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

Ποινική δίωξη για 30 πρώην στελέχη της Αγροτικής - Ξέρουμε τι κόμμα είναι ή ποιον πολιτικό είχαν συνεργάτη;


Μπαράζ διώξεων για τα θαλασσοδάνεια της Αγροτικής Τράπεζας, την οποία κατάφερε το παλιό πολιτικό σύστημα να βουλιάξει και τελικά να εξαφανίσει, ασκούνται από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.Του Π. Στάθη

Ηδη ακόμη μία δικογραφία που αφορά τα δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας ολοκληρώθηκε με την άσκηση ποινικών διώξεων εις βάρος 30 πρώην στελεχών για δάνεια που χορήγησαν σε μια εταιρία (ΑΤΤΙΚΑΤ) και σε έναν ιδιώτη, προκαλώντας ζημία στην τράπεζα ύψους 80.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα επίμαχα δάνεια δόθηκαν από τον Απρίλιο του 2000 έως τον Ιούνιο του 2010 και, όπως προέκυψε από την έρευνα και το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος, είχαν δοθεί χωρίς επαρκείς διασφαλίσεις. Μετά την έρευνα δόθηκε παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης για τα εξής αδικήματα της απιστίας κατά συναυτουργία και κατά μόνας, κατ' εξακολούθηση, της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι δικογραφίες που εκκρεμούν για τα δάνεια της Αγροτικής είναι δεκάδες. Μάλιστα, ο πρώην υπουργός κατά της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης είχε μιλήσει για δάνεια που φτάνουν τα 5,5 δισ. ευρώ από τη συγκεκριμένη τράπεζα και αφορούν από μεγαλοεπιχειρηματίες μέχρι ιδιοκτήτες ΜΜΕ.

Η πρώτη δίωξη είχε ασκηθεί πριν από σχεδόν δύο χρόνια και αφορούσε σε 27 υπαλήλους της Αγροτικής Τράπεζας και επιχειρηματίες για την περίοδο προεδρίας (2007-2011) των Δημ. Μηλιάκου και Θ. Πανταλάκη. Επρόκειτο για δάνειο 52.000.000 ευρώ σε έμπορο κρέατος στη Βοιωτία. Στο πλαίσιο της έρευνας, συντάχθηκε πόρισμα από την Τράπεζα της Ελλάδος, με βάση το οποίο προέκυψε ότι η συνολική ζημιά που υπέστη η ΑΤΕ μόνο από τη συγκεκριμένη δανειοδότηση ανέρχεται σε 52.000.000 ευρώ.

Δηλαδή, κατά τις Αρχές, από το 2007 έως και το 2011 οι υπάλληλοι της τράπεζας που είχαν την ευθύνη για το χαρτοφυλάκιο εταιρικών δανείων μεγάλων πελατών προχώρησαν σε χρηματοδότηση υπό επισφαλείς όρους με ανεπαρκείς εγγυήσεις, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν τη δεινή οικονομική κατάσταση των δανειοδοτούμενων εταιριών, με αποτέλεσμα να ζημιώσουν την τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.