Στεγάζουν τους μετανάστες σε διαμερίσματα, ενώ οι Έλληνες πεινούν - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017

Στεγάζουν τους μετανάστες σε διαμερίσματα, ενώ οι Έλληνες πεινούν


Με τα hot spots και τα διάφορα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας ανά την Ελλάδα να αποκτούν αναχρονιστικό χαρακτήρα, η ανάγκη για στέγαση των προσφυγικών πληθυσμών γίνεται όλο και πιο επιτακτική. Προς άγνοια λοιπόν μιας συντριπτικής μερίδας των Ελλήνων πολιτών, διάφορα προγράμματα ΜΚΟ και ιδιωτικών εταιρειών προχωρούν το εγχείρημα της στέγασης των προσφύγων σε ελληνικά διαμερίσματα.

Διαβάζουμε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για ένα από τα πολλά προγράμματα που "τρέχουν" αυτή τη στιγμή:

Ο διεθνής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός ανθρωπιστικού σκοπού HOME Project, έλαβε δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ από το Ίδρυμα IKEA προκειμένου να ενισχύσει το πολύτιμο έργο που προσφέρει στους τομείς της στέγασης και της προσφοράς εργασίας σε πρόσφυγες οι οποίοι έχουν πληγεί από την κρίση και βρίσκονται στην Ελλάδα. Tο HOME Project στοχεύει στην παροχή ασφάλειας, εκπαίδευσης και κοινωνικής ένταξης σε ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά και υποστηρίζει ήδη τη λειτουργία πέντε δομών φιλοξενίας.

Το HOME Project παρεμβαίνει βοηθώντας ανήλικους πρόσφυγες σε σημεία υποδοχής σε όλη την Ελλάδα, απαντώντας στις πραγματικές ανθρωπιστικές ανάγκες με εξειδικευμένη υποστήριξη, χρηματοδότηση και συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα.

Η νέα δωρεά από το Ίδρυμα IKEA θα επιτρέψει στο HOME Project να διπλασιάσει το εύρος των εργασιών του, υποστηρίζοντας άλλους πέντε χώρους φιλοξενίας, αυξάνοντας τις δυνατότητες παροχής φροντίδας σε περισσότερα από 200 παιδιά και προσφέροντας ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο παρέχονται υπηρεσίες υποστήριξης, προστασίας, εκπαίδευσης και κοινωνικής ενσωμάτωσης. Η συγκεκριμένη, πιο πρόσφατη δέσμευση, θα αυξήσει τις συνολικές θέσεις εργασίας που έχει δημιουργήσει το HOME Project σε περισσότερες από 120, συμπεριλαμβάνοντας απασχόληση για αρκετούς πρόσφυγες.

«Όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν το δικαίωμα για ένα ασφαλές μέρος που μπορούν να αποκαλούν σπίτι», δήλωσε ο Per Heggenes, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος IKEA. «Το Ίδρυμα ΙΚΕΑ υποστηρίζει το HOME Project επειδή πιστεύουμε ότι ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να συνεργαστεί με τις κυβερνήσεις και τον ΟΗΕ, για να εξασφαλίσει αυτό το δικαίωμα στα ευάλωτα παιδιά, βοηθώντας τα να επιβιώσουν, να ανακάμψουν και να οικοδομήσουν ένα μέλλον για τον εαυτό τους».

Η Σοφία Κουβελάκη, Διευθύντρια του HOME Prοject, δήλωσε: «Η κλίμακα της συγκεκριμένης καταστροφής είναι τεράστια και τα παιδιά είναι τα πραγματικά θύματα της. Είμαστε ευγνώμονες στο Ίδρυμα ΙΚΕΑ για την αναγνώριση της κρίσιμης αποστολής του HOME Project και για αυτή τη γενναία δωρεά, η οποία θα επιφέρει σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή πολλών συνανθρώπων μας. Eλπίζουμε ότι θα αποτελέσει έμπνευση για το σύνολο της διεθνούς κοινότητας».

Την ίδια ώρα τα όποια ψήγματα κοινωνικού κράτους έχουν καταρρεύσει, για τους Έλληνες πολίτες. Η "λύση" για όλους είναι να ακολουθήσουν το...παράδειγμα των προσφύγων για δωρεάν στέγη, δωρεάν τροφή-νερό και φυσικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Οι στοκ άνθρωποι της νέας εποχής θα γίνουν θέλοντας και μη "παράδειγμα προς μίμηση" για κάθε Έλληνα πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.