Το τερμάτισαν: Ουδέτερο φύλο ακόμη και στις...πινακίδες σήμανσης! - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017

Το τερμάτισαν: Ουδέτερο φύλο ακόμη και στις...πινακίδες σήμανσης!


Ο λόγος για την πολυπολιτισμική και πολιτικά ορθή Φιλανδία, η οποία είναι έτοιμη να αναβαθμίσει τις πινακίδες σήμανσης , για τη χάρη των LGBTQ και των...ουδετερόφιλων!

Η αντρική φιγούρα που συναντάται σε όλες σχεδόν τις πινακίδες, θα αλλαχθεί με μία απρόσωπη φιγούρα, στην οποία κανείς δεν θα αναγνωρίζει το φύλο της.

Ο σκοπός των καινοτομιών, που μπορούν να τεθούν σε ισχύ ήδη από το επόμενο έτος, είναι να καταστούν τα σήματα πιο ξεκάθαρα και πιο...αξιοπρεπή.

"Στην τελική δεν έχει σημασία ποιος απεικονίζεται στην πινακίδα, άνδρας ή γυναίκα. Το σημαντικό είναι ότι η εικόνα σαφώς μεταφέρει σωστά την αναπαράσταση που θέλουμε να έχει", δήλωσε ο Jukka Hopeavuori, ένας ειδικός επί της οδικής σήμανσης. 

Το Υπουργείο Μεταφορών έχει εγκρίνει εδώ και καιρό το συγκεκριμένο αίτημα της LGBTQ κοινότητας στην Φιλανδία, ωστόσο τώρα αρχίζει και ξηλώνει τις παλιές και..."ομοφοβικές" πινακίδες σε όλη τη χώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.