Σαν σήμερα με ένα νεύμα του Παπανδρέου, η Λιάνη και το σινάφι της έμπαινε στην ζωή μας... - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017

Σαν σήμερα με ένα νεύμα του Παπανδρέου, η Λιάνη και το σινάφι της έμπαινε στην ζωή μας...

Αποτέλεσμα εικόνας για λιάνη παπανδρέου αεροπλάνο

Σαν σήμερα 22 Οκτωβρίου 1988 ο Ανδρέας Παπανδρέου επιστρέφει από το Λονδίνο, μετά την επέμβαση μπαι-πας, στην οποία υποβλήθηκε στο νοσοκομείο Χέρφιλντ. Καθώς κατεβαίνει από τη σκάλα του αεροπλάνου, με ένα νεύμα του καλεί κοντά του τη ερωμένη του Δήμητρα Λιάνη, επισημοποιώντας την εξώγαμη σχέση τους αφού είχε φροντίσει να καταργήσει νωρίτερα, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Εκκλησίας, το άρθρο 357 του Ποινικού Κώδικα που προβλεπόταν ποινή ενός έτους για την μοιχεία, και δημόσια διαπόμπευση - επ' αυτοφόρω σύλληψη των παράνομων εραστών και από το "αμαρτωλό" κρεβάτι, προσαγωγή στον εισαγγελέα με τα σεντόνια σαν τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και την Μέλπω Ζαρόκωστα στη βίλλα των οργίων - (ταινία 1964).

Επιπλέον με το Νόμο 1329/1983 (νέος κώδικας οικογενειακού δικαίου) η μοιχεία έπαψε να αποτελεί απόλυτο λόγο διαζυγίου αλλά μόνο τεκμήριο σοβαρής διατάραξης του γάμου που θεμελίωνε λόγο διαζυγίου αφαιρώντας πολλά προνόμια από την γυναίκα - θύμα - σύζυγο του μοιχού... 
Ζήτω η Ισότητα της Παπανδρέου Μαργαρίτας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.