ΕΦΚΑ: Δουλειά και το Σαββατοκύριακο για να εκδοθούν συντάξεις και να μη χαθεί η υποδόση - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017

ΕΦΚΑ: Δουλειά και το Σαββατοκύριακο για να εκδοθούν συντάξεις και να μη χαθεί η υποδόση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Μαζικές απονομές συντάξεων μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου ζήτησε με επιστολή του προς τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ο διοικητής του φορέα.

Ζητάει να προχωρήσει η έκδοση συντάξεων από την οποία εξαρτάται η εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ και να μειωθούν οι πιέσεις από την πλευρά των δανειστών.

Ειδικότερα, με επιστολή του, την Πέμπτη, ο διοικητής του ΕΦΚΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης ζητά από τους διευθυντές να προχωρήσουν οι υπηρεσίες του φορέα μέχρι την Δευτέρα σε μαζικές απονομές συντάξεων ώστε την Τρίτη να γίνει η εμβόλιμη απονομή τους. Στόχος είναι τα στοιχεία αυτά να παρουσιαστούν στα κλιμάκια των θεσμών ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ και γιατί «θα δοθούν στοιχεία για τις διαπραγματεύσεις της χώρας μας με περίοδο αναφοράς 30/9 και 10/10 αντίστοιχα», όπως αναφέρει στην αρχή της η επιστολή.

Συγκεκριμένα στην επιστολή της Πέμπτης αναφέρει: «Σήμερα 5 Οκτωβρίου και αύριο 6 θα εκδώσετε και θα οριστικοποιήσετε όσες περισσότερες υποθέσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα στο ΟΠΣ - ΕΦΚΑ (εκτός των προσωρινών) και οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στη χρηματοδότηση, αξιοποιώντας την υπερωριακή απασχόληση και τη λειτουργία των κλιμακίων απονομής συντάξεων», και προσθέτει: «Από το Σάββατο 7/10 έως και τη Δευτέρα 9/10, αξιοποιώντας και τις ημέρες του Σαββατοκύριακου, να εκκαθαριστούν και να κλείσουν όσες υποθέσεις βρίσκονται στον κατάλογο των εκκρεμοτήτων».

Παράλληλα, ο κ. Μπακαλέξης τονίζει ότι «το θέμα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο» και επισημαίνει ότι «το αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών σας θα επηρεάσει συνολικά τη χρηματοδότηση της χώρας μας», ενώ σημειώνει ότι για το Σαββατοκύριακο που θα εργαστούν οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ θα υπάρξει αντάλλαγμα με άδεια τον επόμενο μήνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.