Νέα αλβανική πρόκληση: Υπουργός του Ράμα δεν αναγνωρίζει τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες στην Χειμάρρα - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017

Νέα αλβανική πρόκληση: Υπουργός του Ράμα δεν αναγνωρίζει τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες στην Χειμάρρα

Νέα αλβανική πρόκληση: Υπουργός του Ράμα δεν αναγνωρίζει τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες στην Χειμάρρα

Η αλβανική προκλητικότητα απέναντι στην ελληνική Βόρειο Ήπειρο και στους Έλληνες βρήκε ακόμη έναν εκφραστή της και αυτήν την φορά δεν είναι άλλος από εκπρόσωπο της κυβέρνησης της Αλβανίας. Συγκεκριμένα, η αλβανίδα υπουργός πολιτισμού Μιρέλα Κουμπάρο, σε τηλεοπτική της εμφάνιση στον σταθμό Top Channel, δήλωσε πώς στη Χειμάρρα «δεν υπάρχει Ελληνική Μειονότητα».

Χαρακτηριστικά, μάλιστα, τόνισε πως «στη Χειμάρρα δεν υπάρχει Ελληνική Μειονότητα. Στη Χειμάρρα υπάρχουν Έλληνες πολίτες, οι οποίοι, όπως όλοι οι αλβανοί πολίτες, υπάγονται στους νόμους της χώρας». Δεν θα την πούμε ανιστόρητη, καθώς για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιες δηλώσεις εξυπηρετούν τις θέσεις της αλβανίας αλλά δεν θα περιμέναμε ποτέ από μια υπουργό πολιτισμού (;) να μην γνωρίζει πως στη Χειμάρρα ότι υπάρχει γηγενής Ελληνικός πληθυσμός.

Προφανώς υπάρχει ξεκάθαρη κυβερνητική γραμμή εις ότι αφορά τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου μιας που ο Έντι Ράμα συμπεριφέρεται στην Χειμάρρα με τη νοοτροπία τσιφλικά, όπως άλλωστε δήλωσε στην ίδια εκπομπή βουλευτής της «Ομόνοιας», καθώς το σχέδιο «ανάπλασης» της πόλης έχει ως στόχο την απαλλοτρίωση περιουσιών Ελλήνων με στόχο τον εκτοπισμό τους.

Η καλύτερη υπεράσπιση όμως, των εμετικών αυτών προκλήσεων της αλβανίας ήταν πάντα η «ελληνόφωνη» κυβέρνηση. Οι δηλώσεις Κοτζιά απέναντι στο θράσος της αλβανίας αποδεικνύουν γιατί η αλβανική προκλητικότητα εντείνεται καθημερινά. Σε μια προσπάθεια να... εξηγήσει το πρόβλημα της ελληνικής μειονότητας, ακολουθώντας πιστά αυτά που σαν αριστερός έμαθε, προσπάθησε να κάνει μάθημα ιστορίας τονίζοντας πως: «Επί Χότζα, δηλαδή στη δεκαετία του ’40, έγινε κρατικοποιήση αυτών των ιδιοκτησιών. Όταν μετά έπεσε το καθεστώς του Χότζα και έγινε η αποκρατικοποίηση δεν απεδόθησαν τίτλοι ιδιοκτησίας».

Εμείς να θυμίσουμε στον «κυριο» Κοτζιά και σε οποιοδήποτε άλλο φερέφωνο της αλβανικής προκλητικότητας, ότι η Βόρειος Ήπειρος έχει ελευθερωθεί τρεις φορές από τον Eλληνικό Στρατό και μάλιστα την τρίτη φορά ο ελληνικός στρατός απέκρουσε την ιταλική επίθεση και αποχώρησε νικηφόρος απελευθερώνοντας την Βόρειο Ήπειρο για Τρίτη φορά. Τέλος, το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914, αναγνωρίζει αυτονομία της Βορείου Ηπείρου και αξίζει να σημειωθεί πως το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας δεν αναιρέθηκε ποτέ από κάποια μεταγενέστερη συνθήκη. Για εμάς, λοιπόν, δεν τίθεται θέμα κρατικοποιήσεων και αποκρατικοποιήσεων αλλά ότι η συγκεκριμένη περιοχή ανήκει στην ελληνική επικράτεια και η Βόρειος Ήπειρος είναι γη ελληνική.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.