Η Ρωσία μαζεύει χρυσό - Περιμένει κάτι;;; - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017

Η Ρωσία μαζεύει χρυσό - Περιμένει κάτι;;;

Σχετική εικόνα

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας αγοράζει ράβδους χρυσού με ρυθμό άνευ προηγουμένου.

Σύμφωνα με τον οικονομικό εμπειρογνώμονα της Αργεντινής Gabriel Rubinstein, η πολιτική αυτή αποσκοπεί στην προστασία της ρωσικής οικονομίας σε περίπτωση καταστάσεων κρίσης, συμπεριλαμβανομένων των χειρισμών που σχετίζονται με το δολάριο από τις ΗΠΑ.

«Οι χώρες αποθηκεύουν χρυσό για στρατηγικούς και αμυντικούς λόγους· για παράδειγμα, για την περίπτωση που οι σχέσεις μεταξύ των εθνών υποστούν ζημιές και τα νομίσματά τους χάσουν την αξία τους», δήλωσε ο Mundo ο Gabriel Rubinstein, οικονομικός σύμβουλος και πρώην εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής, στο Sputnik.

Εάν υπάρξει μια τέτοια κατάσταση, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, τα αποθέματα χρυσού θα αποτελέσουν τη βάση για ένα νέο νόμισμα ή άλλα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία στο μέλλον.

"Ο χρυσός, αυτός ο αιώνιος οικονομικός πόρος, έχει μια πραγματική αξία σε σύγκριση με άλλα χρηματοπιστωτικά περιουσιακά στοιχεία." Η ρωσική κυβέρνηση πιστεύει ότι είναι καλύτερα να έχει περισσότερους πόρους χρυσού παρά δολάρια. Υποθετικά μιλώντας, αν η Ρωσία κρατούσε τόνους ανερικανικών δολαρίων και η ΗΠΑ ήθελαν να βλάψουν τη ρωσική οικονομία, θα μπορούσαν να το κάνουν μέσω συναλλαγματικών χειρισμών", δήλωσε ο Rubinstein, προσθέτοντας ότι ο χρυσός αποτελεί εγγύηση ενάντια σε τέτοια σενάρια.

Η ρωσική Κεντρική Τράπεζα αύξησε σημαντικά τον ρυθμό των αγορών χρυσού, ιδιαίτερα μετά την επιβολή κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που ακολούθησαν το δημοψήφισμα του 2014 στην Κριμαία και την έναρξη μιας στρατιωτικής σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία. Από τότε, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού, η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα έχει προσθέσει περίπου 100 τόνους στα αποθέματα χρυσού της ανά εξάμηνο, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη κεντρική τράπεζα στον κόσμο.

Επί του παρόντος, η Ρωσία είναι ο έβδομος μεγαλύτερος κάτοχος χρυσού στον κόσμο και εάν ο σημερινός ρυθμός των αγορών χρυσού συνεχιστεί, είναι πιθανό να κινηθεί στην έκτη θέση, ξεπερνώντας την Κίνα που έχει τρέχοντα αποθέματα χρυσού ύψους 1.842 τόνων.

Κατά την τελευταία δεκαετία, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας άλλαξε την πολιτική διαχείρισης χρυσού και συναλλαγματικών διαθεσίμων, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του μεριδίου του ευρώ από 40 σε 26% και της αύξησης των αποθεμάτων χρυσού από 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε 73,6 δισεκατομμύρια δολάρια από την 1η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.