Η Γενοκτονία των Ποντίων στα σχολεία του Κιλκίς μέσω του βιβλίου «Οι ρίζες μας» - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

Η Γενοκτονία των Ποντίων στα σχολεία του Κιλκίς μέσω του βιβλίου «Οι ρίζες μας»Ένα βιβλίο-εργαλείο για εκπαιδευτικούς στη διδασκαλία των θεμάτων τοπικής ιστορίας, και συγκεκριμένα της Γενοκτονίας των Ποντίων,
αλλά ταυτόχρονα ερέθισμα και κίνητρο για μαθητές να ανιχνεύσουν και να ανακαλύψουν τα χνάρια των προγόνων τους, χάρισαν σε όλα τα δημοτικά σχολεία του Κιλκίς η φιλόλογος και δασκάλα ποντιακής διαλέκτου Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου και ο πατέρας της εκπαιδευτικός Νίκος Κωνσταντινίδης.

Το τελευταίο τους βιβλίο, με τίτλο Οι ρίζες μας, κοσμεί από την Πέμπτη τις βιβλιοθήκες των εννέα δημοτικών σχολείων της πόλης του Κιλκίς.

«Ως εκπαιδευτικοί τόσο εγώ όσο και η κόρη μου θεωρήσαμε καλό να φτάσει το βιβλίο μας στα σχολεία του Κιλκίς [προσφυγικός νομός, με έντονο το ποντιακό στοιχείο] για να μάθουν οι μαθητές για την προέλευση των προγόνων τους, για τα ήθη και τα έθιμά τους, για την παράδοση και την ιστορία τους» ανέφερε ο Νίκος Κωνσταντινίδης στο pontos-news.gr.

Οι διευθυντές των δημοτικών σχολείων Κιλκίς με τους συγγραφείς

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου οι συγγραφείς επισκέφτηκαν τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και συναντήθηκαν με τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων έχοντας μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το περιεχόμενο του βιβλίου και οι ιστορικές μαρτυρίες για τη Γενοκτονία των Ποντίων που εμπεριέχει το βιβλίο. Μάλιστα οι διευθυντές των σχολείων απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση στους συγγραφείς να επισκεφτούν τα σχολεία ώστε να μιλήσουν για τη Γενοκτονία των Ποντίων και για το βιβλίο τους στα παιδιά.

«Εύχομαι την πράξη μας να την μιμηθούν και άλλοι, και οι βιβλιοθήκες των σχολείων του νομού μας να γεμίσουν με βιβλία με παρόμοιο περιεχόμενο» τόνισε ο Ν. Κωνσταντινίδης στο pontos-news.gr.

Τέλος, την επόμενη εβδομάδα οι συγγραφείς θα επισκεφτούν τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κιλκίς για να δωρίσουν το βιβλίο τους και στα γυμνάσια και λύκεια της περιοχής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.