Σε πολεμική διάθεση οι δικαστές: Κανένας Κατρούγκαλος και καμιά Αχτσιόγλου δεν θα μας κατατροπώσουν - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017

Σε πολεμική διάθεση οι δικαστές: Κανένας Κατρούγκαλος και καμιά Αχτσιόγλου δεν θα μας κατατροπώσουν

Αποτέλεσμα εικόνας για δικαστες

Πολεμικό είναι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των λειτουργών της Θέμιδας και της κυβέρνησης.

Αφορμή, οι περικοπές στις αποδοχές των συνταξιούχων, που είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται αυτόν τον μήνα έως και κατά 980 ευρώ, όπως φανερώθηκε με τα όσα ακούστηκαν χθες στην πανδικαστική συνέλευση των ενώσεων των δικαστών.

«Κανένας Κατρούγκαλος και καμία Αχτσιόγλου δεν θα μας κατατροπώσουν», «Κάποιοι ερωτοτροπούν με το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος», «Μεταξύ F-16 και ευημερίας των πολιτών, το δεύτερο είναι σημαντικότερο», ήταν μερικές από τις χαρακτηριστικές φράσεις που ακούστηκαν. 

Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αλλά θεσμικό, είπαν με μία φωνή όλοι οι ομιλητές, υποστηρίζοντας ότι οι μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις έχουν ως μοναδικό σκοπό τη θεσμική τους απαξίωση, αλλά και να επιφέρουν χτύπημα στη λειτουργική τους ανεξαρτησία.

Τα νομικά όπλα έχουν ήδη ακονιστεί και οι προσφυγές είναι έτοιμες. Όπως όλα δείχνουν, οι συνταξιούχοι θα προσφύγουν στο Μισθοδικείο, έχοντας την υποστήριξη στον αγώνα τους όλων των δικαστικών ενώσεων και των εν ενεργεία δικαστών.

Οι συνταξιούχοι θα προσφύγουν σε βάρος του νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/2016), βάσει του οποίου όχι μόνο είδαν τις αποδοχές τους να μειώνονται, αλλά πρέπει να επιστρέψουν και ποσά -σε δόσεις- από τον Ιούνιο του περσινού έτους έως και τον Ιούλιο του 2017.

Στη φαρέτρα τους έχουν την απόφαση του ανωτάτου ειδικού δικαστηρίου (Μισθοδικείο) αλλά και δύο αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, με τις οποίες κρίθηκε ότι σε περιόδους δημοσιονομικής κρίσης η δυνατότητα του νομοθέτη να περικόπτει μισθούς και συντάξεις δεν είναι απεριόριστη, αλλά οριοθετείται από τις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ισότητας στα δημόσια βάρη. 

«Οι παράγοντες που υπονόμευσαν το ασφαλιστικό σύστημα είναι η διαχρονική αξιοποίηση από το κράτος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων για σκοπούς άσχετους με τον φυσικό τους προορισμό, η εισφοροδιαφυγή, η μεγάλη έκταση της ανασφάλιστης εργασίας, η ανεργία και η διαρκώς μειούμενη κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων. Για τον λόγο αυτό πρέπει το κράτος -και όχι οι συνταξιούχοι- να πληρώσει για τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων», καταλήγουν οι δικαστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.