Ιερόσυλοι λεηλάτησαν δυο ναούς στο ίδιο χωριό των Ιωαννίνων - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017

Ιερόσυλοι λεηλάτησαν δυο ναούς στο ίδιο χωριό των Ιωαννίνων

Σχετική εικόνα

Διπλή επιδρομή στις εκκλησίες του χωριού Περιστέρι στο Πωγώνι Ιωαννίνων έκαναν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου άγνωστοι ιερόσυλοι, που άρπαξαν ό,τι πολύτιμο βρήκαν και εξαφανίστηκαν χωρίς να τους πάρουν είδηση οι λιγοστοί κάτοικοι. Οι δυο κλοπές έγιναν αντιληπτές το Σάββατο.

Κανείς δεν ξέρει, όμως, πότε συνέβησαν. Η εκκλησία των Εισοδίων της Θεοτόκου δεν λειτουργούσε από τις 11 και ο ναός του Αγίου Νικολάου από τις 15 Σεπτεμβρίου! Στο διάστημα αυτό, οι δράστες διέρρηξαν τις κεντρικές εισόδους και άρπαξαν από την πρώτη εκκλησία δύο λειψανοθήκες και μία εικόνα και από την δεύτερη ένα υφαντό για θρησκευτική χρήση. Οι δυο εισβολές των ιερόσυλων καταγγέλθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Πωγωνίου, οι άνδρες του οποίου ερευνούν για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.