Yantar: Το ρωσικό πλοίο- μυστήριο πλέει στην Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

Yantar: Το ρωσικό πλοίο- μυστήριο πλέει στην Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο

Yantar: Το ρωσικό πλοίο- μυστήριο πλέει στην Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο

Είναι δηλωμένο ως ωκεανογραφικό,αλλά κανείς δεν πιστεύει ότι αυτός είναι ο ρόλος του στο ρωσικό ναυτικό. Το Yantar θεωρείται από πολλούς ένα πλοίο κατασκοπείας με μεγάλες δυνατότητες που αυτή τη περίοδο πλέει στην ανατολική Μεσόγειο,μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ.

Το Yantar εντάχθηκε στο στόλο το 2015. Το πλοίο επισήμως είναι ωκεανογραφικό σκάφος, το οποίο λειτουργεί υπό την Κύρια Διεύθυνση Υποβρύχιας Έρευνας του Ρωσικού Ναυτικού, η οποία θεωρείται ότι σχεδιάζει υποθαλάσσιες κατασκοπευτικές επιχειρήσεις.

Το Yantar έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί ως μητρικό πλοίο για μίνι υποβρύχια, επανδρωμένα και μη επανδρωμένα. Πολύ συχνά το Yantar έχει εντοπιστεί σε περιοχές που υπάρχουν υποθαλάσσια καλώδια που μεταφέρουν δεδομένα , συνδέοντας χώρες και ηπείρους στο παγκόσμιο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο.

Το 2015, όπως και οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κούβας αναθερμάνθηκαν, το Yantar βρέθηκε στην Κούβα και στον κόλπο του Γκουαντάναμο, όπου υπάρχει ένα υποθαλάσσιο καλώδιο . Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Η.Ι. Ο Sutton, συγγραφέα του Covert Shores, ” Η ιστορία των ναυτικών ειδικών δυνάμεων”, στα τέλη του 2016 επιχειρούσε στα ανοικτά των ακτών της Συρίας, όταν μια μυστηριώδης δυσλειτουργία στο Internet έπληξε τη χώρα. Το πλοίο έχει εντοπιστεί επίσης στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ και του Καναδά, κοντά στην Πορτογαλία, στη Μεσόγειο και στον Περσικό Κόλπο.

Το Yantar φιλοξενεί δύο υποβρύχια ρωσικής κατασκευής, ένα υποβρύχιο 3 ατόμων με το όνομα Rus και ένα δεύτερο σκάφος που ονομάζεται Consul. Και τα δύο μπορούν να φθάσουν σε βάθος 20.000 πόδια. Και τα δύο έχουν σφαιρικά, συμπιεσμένα εσωτερικά χαλύβδινα κύτη για να αντέχουν τις τεράστιες πιέσεις στο θαλασσινό νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.