Κρατικοποίησαν 20 υποθηκοφυλακεία και μετέτρεψαν σε δημοσίους υπαλλήλους τους 142 εργαζόμενους! - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017

Κρατικοποίησαν 20 υποθηκοφυλακεία και μετέτρεψαν σε δημοσίους υπαλλήλους τους 142 εργαζόμενους!

Αποτέλεσμα εικόνας για υποθηκοφυλάκεια

Τη στιγμή που η κυβέρνηση επιχειρεί να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια – και – μέσα από τις επενδύσεις, το υπουργείο Δικαιοσύνης προχώρησε στην κρατικοποίηση των πρώτων 20 υποθηκοφυλακείων και την πρόσληψη εκατοντάδων υπαλλήλων τους στο Δημόσιο. 

Tα υποθηκοφυλακεία της χώρας χωρίζονται σε έμμισθα, στα οποία οι υπάλληλοι πληρώνονται από το κράτος, και σε άμισθα, όπου ο υποθηκοφύλακας, αλλά και όσοι έχει ο ίδιος επιλέξει για συνεργάτες του, πληρώνονται από τις υποθέσεις που διεκπεραιώνουν. Δηλαδή ένας υποθηκοφύλακας μπορούσε να προσλάβει ακόμη και τα αδέλφια του, τον/την σύζυγό του, τα παιδιά του και όποιον άλλο ήθελε. 

Το 2010 διενεργήθηκε ο τελευταίος διαγωνισμός για την πλήρωση των θέσεων των κενών αμίσθων υποθηκοφυλακείων και από τότε σε περίπου 60 άμισθα υποθηκοφυλακεία, χρέη υποθηκοφύλακα εκτελούσε αναπληρωτής συμβολαιογράφος. Με τα ΦΕΚ 142 και 143 της 28ης Σεπτεμβρίου 2017, 20 άμισθα υποθηκοφυλακεία μετατρέπονται σε έμμισθα και ως εκ τούτου οι 142 υπάλληλοί τους προσλαμβάνονται στο Δημόσιο, εκτός ΑΣΕΠ και χωρίς καμία αξιολόγηση. Ήδη οι 115 εξ αυτών έχουν ήδη τοποθετηθεί. Σύμφωνα με την Ένωση Άμισθων Υποθηκοφυλάκων Ελλάδος ο κρατικός προϋπολογισμός επιβαρύνεται με περίπου 2,3 εκατ. ευρώ ετησίως. Μάλιστα αν επεκταθεί η κρατικοποίηση και στα υπόλοιπα από τα 200 και πλέον άμισθα υποθηκοφυλακεία, το κονδύλι θα πολλαπλασιαστεί και οι ιδιώτες που θα μετατραπούν αυτομάτως σε δημοσίους υπαλλήλους και θα πληρώνονται από τον κρατικό κορβανά, θα ξεπεράσουν τους 700! 

Με τα ΦΕΚ 142 και 143 στις 28/9/2017, 20 υποθηκοφυλακεία μετατρέπονται σε έμμισθα και οι 142 υπάλληλοί τους προσλαμβάνονται στο Δημόσιο χωρίς καμία αξιολόγηση.Το θέμα έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του νομικού κόσμου, ενώ έφτασε μέχρι τη Βουλή έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. Θεόδωρος Φορτσάκης προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών. Όπως σημειώνει ο κ.Φορτσάκης, «με την κρατικοποίηση των άμισθων αυτών υποθηκοφυλακείων, δημοσιουπαλληλοποιούνται άτομα που είχαν εργασία, αντί να βρουν δουλειά νέοι άνθρωποι χωρίς καμία επιβάρυνση του Δημοσίου, αφού οι νέοι υποθηκοφύλακες θα λάμβαναν τις αμοιβές που σήμερα λαμβάνουν από τους συναλλασσομένους, αντί για τους υποθηκοφύλακες, οι αναπληρωτές συμβολαιογράφοι», ενώ ρωτά τους κ.κ.Κοντονή και Τσακαλώτο γιατί το υπουργείο Δικαιοσύνης ενέταξε στη μισθοδοσία του Δημοσίου ιδιώτες υπαλλήλους χωρίς αξιολόγηση, αλλά και γιατί στελέχωσε τα έμμισθα υποθηκοφυλακεία με υπαλλήλους που δεν είναι δικαστικοί, παραβιάζοντας τις σχετικές διατάξεις του Συντάγματος.

Κατά 2.347.644 ευρώ ετησίως επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός σύμφωνα με την Ένωση Άμισθων Υποθηκοφυλάκων Ελλάδος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.