Το υπουργείο Οικονομικών αδειάζει Τσίπρα - Τσακαλώτο για το «μέρισμα» - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017

Το υπουργείο Οικονομικών αδειάζει Τσίπρα - Τσακαλώτο για το «μέρισμα»

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρασ τσακαλωτος

Συναγωνιζόμενος τον πρωθυπουργό σε ψέματα, ο υπουργός Οικονομικών κ Τσακαλώτος ήρθε χτες να δηλώσει ότι το πλεόνασμα που μοιράζει απλόχερα στους πολίτες δεν είναι από τη φορολογία τους, αλλά από τη σύλληψη της φοροδιαφυγής! Καλό είναι να εξηγήσουν στο λαό και οι δύο πώς γίνεται να δίνουν 1,4 δισ. ευρώ, τη στιγμή που τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή είναι μόλις 132 εκ. ευρώ. Με φετεινά στοιχεία της υφυπουργού κ. Παπανάτσιου!

Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, το κυνήγι της φοροδιαφυγής, συμπεριλαμβανόμενου τού μεγάλου πλούτου, έχει αποδώσει στο ελληνικό δημόσιο 132 εκατομμύρια ευρώ όχι φέτος! Από την 1η Ιανουαρίου του 2013 μέχρι τις 14 Μαϊου 2017!!

Συγκεκριμένα:

  • Από το λαθρεμπόριο καπνού, τα τελευταία 4,5 χρόνια έχουν καταλογιστεί φόροι και πρόστιμα 856 εκ. ευρώ και έχουν εισπραχτεί μόνο 25 εκατομμύρια!!
  • Από το λαθρεμπόριο των καυσίμων έχουν βεβαιωθεί μόνο 72 εκ. ευρώ πρόστιμα και έχουν εισπραχτεί 36,13 εκατομμύρια!
  • Από τη λίστα Λαγκάρντ των 2.062 Ελλήνων έχουν εισπραχθεί 43,477 εκ. ευρώ, ενώ έχουν βεβαιωθεί 263 εκ. ευρώ φόροι και πρόστιμα!
  • Από τις 2.062 υποθέσεις έχουν ελεγχθεί από το 2014 μέχρι σήμερα μόνο οι 531 και ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι σε 210!
  • Από τη λίστα Μπόργιανς, με άλλους 10.588 Έλληνες καταθέτες σε ελβετική τράπεζα, έχουν εισπραχθεί 137.188 ευρώ!!
  • Από τους 10.588 έχουν ελεγχθεί από τις αρχές του 2016 ως τώρα… 242 και έχουν ολοκληρωθεί… 14 υποθέσεις!!
  • Από τα εμβάσματα εξωτερικού, δηλαδή από 25.000 Έλληνες που έστειλαν έξω πάνω από 100.000 ευρώ ο καθένας από το 2009 ως το 2011, έχουν βεβαιωθεί φόροι και πρόστιμα 420 εκ. ευρώ, από τα οποία δεν έχει εισπραχθεί φράγκο!
Από τις πάνω από 25.000 περιπτώσεις έχουν ελεγχθεί ολοκληρωτικά 1.443 από το 2014!!


ΣΥΜΠΈΡΑΣΜΑ: Έχουν ελεγχθεί λιγότερες από το 5% συνολικά των υποθέσεων φοροδιαφυγής και από το 1,091 δις ευρώ που έχει καταλογιστεί έχουν εισπραχθεί μόνο 132 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων άλλων φοροφυγάδων εκτός των παραπάνω!

Ταυτόχρονα, την περίοδο από το 2015 που κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οι φόροι που εισέπραξε το κράτος από τους πολίτες ξεπέρασαν τα 140 δισεκατομμύρια ευρώ!!!

Για να το πούμε μπακάλικα, για κάθε ένα (1) ευρώ που εισέπραξε το κράτος από τη φοροδιαφυγή, οι πολίτες πλήρωσαν φόρους 1.400 ευρώ!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 2: Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός του των Οικονομικών δίνουν «μέρισμα» 1,4 δις από τις εισπράξεις της φοροδιαφυγής, που είναι 132 εκατομμύρια ευρώ σε διάστημα 3 ετών!

Όλα τα παραπάνω είναι επίσημα, από τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών κ Παπανάτσιου και ανώτατα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στις 28 Ιουνίου του 2017 για να απαντήσουν σε ερώτηση βουλευτών για την πορεία των συγκεκριμένων ελέγχων!

Αυτά, για να ξέρουμε από πού έχει ληστέψει η κυβέρνηση τα 700 εκατομμύρια που δίνει σ αυτούς από τους οποίους έχει κλέψει τα υπερδεκαπλάσια!

700 εκατομ. (και θα τα πάρουν και οι φοροφυγάδες που δηλώνουν το τίποτα ανεξέλεγκτοι) και όχι 1,4 δις, μια και τα άλλα 700 είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ του κράτους απέναντι σε δικαστικά δικαιωμένους συνταξιούχους και στη ΔΕΗ!!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση πιάνεται με τη γίδα στην πλάτη. Μένει να δούμε πότε θα την κυνηγήσουν οι τσοπάνηδες.

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.