Οι αριστεροί μας παίρνουν τα σπίτια και δεν είναι ευφυολόγημα - UNPOLITICAL

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

Οι αριστεροί μας παίρνουν τα σπίτια και δεν είναι ευφυολόγημα


Σε μία ακόμα είδηση, από τις πολλές που βαρεθήκαμε πλέον, να βλέπουμε να περνούν στα ψιλά γράμματα, το Κράτος της Αριστεράς κατέθεσε, όπως αποκάλυψε χτες ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινής», μαζικές ενστάσεις για την κυριότητα κατοικιών χιλιάδων πολιτών το δημόσιο κατά την διαδικασία κτηματογράφησης.

Αυτό επιβεβαιώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο πως τα σπίτια μας ΔΕΝ μας ανήκουν ολοκληρωτικά, αλλά, ανά πάσα στιγμή, το Κράτος μπορεί να τα αρπάξει γιατί του ανήκουν και κατ’ επέκταση σε όποιον το κράτος χρωστάει, δηλαδή στους παγκόσμιους δανειστές.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες κατά κύριο λόγο διαμερισμάτων σε περιοχές όπως το Ψυχικό, το Γαλάτσι, η Νέα Ιωνία, το Νέο Ηράκλειο και το Περιστέρι έχουν λάβει «ραβασάκια » από την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, με τα οποία ενημέρωνονται ότι το Δημόσιο διεκδικεί δικαίωμα κυριότητας, καθώς η κατοικία τους βρίσκεται σε περιοχές που παραμένουν δημόσια κτήματα, βάσει δασικών χαρτών.

«Σας αποστέλλουμε αντίγραφο της υποβληθείσας ένστασης από την Υπηρεσία μας στο Κτηματολογικό Γραφείο Ψυχικού Αττικής για ενημέρωσή σας. Προβάλλουμε ίδιο δικαίωμα κυριότητας, καθώς πρόκειται για δάση, δασικές εν γένει και χορτολιβαδικές εκτάσεις, οι οποίες συμπεριλήφθηκαν σε σχέδιο πόλης και ενώ απώλεσαν τον δασικό τους χαρακτήρα, δεν έπαψαν να είναι δημόσια κτήματα, εφόσον δεν έχουν αναγνωριστεί ως ιδιωτικές».

Αυτό αναγράφεται σε ένα από τα ειδοποιητήρια που έχουν λάβει από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, έκπληκτοι πολίτες, κατά κύριο λόγο ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στις προαναφερόμενες περιοχές.

Το Κράτος ουσιαστικά διεκδικεί σπίτια στην Αττική που είχαν δασικό χαρακτήρα το 1945! Ισχυρίζεται δηλαδή πως οι περιοχές που είχαν δασικό χαρακτήρα στις αεροφωτογραφίες του 1945 πρέπει, σύμφωνα με τις Διευθύνσεις Δασών, να αποσταλούν στις Κτηματικές Υπηρεσίες για να δηλωθούν στο Κτηματολόγιο.

«Πρόκειται για ένα μαζικό κύμα διεκδίκησης ιδιωτικών περιουσιών από την πλευρά του Δημοσίου, που προέρχεται από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών της παραπάνω υπηρεσίας, στο πλαίσιο της διαδικασίας κτηματογράφησης.

Συνολικά, εκτιμάται ότι έχουν αποσταλεί πάνω από 20.000 ειδοποιητήρια τους τελευταίους μήνες σε σειρά δήμων της Αττικής» αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Η κίνηση αυτή Δημοσίου αποδεικνύει περίτρανα πως πλέον ζούμε στην εποχή, κατά την οποία τίποτα δεν ανήκει στους πολίτες!

Οι ιδιοκτήτες καλούνται να προχωρήσουν σε νομικά έξοδα, προκειμένου να έχουν την απαιτούμενη νομική συνδρομή για να αποδείξουν πως είναι οι νόμιμοι κάτοχοι της περιουσίας τους, η οποία μάλιστα έχει αποτελέσει και αντικείμενο βαρύτατης φορολογικής επιβάρυνσης τα τελευταία χρόνια, σαν ένα είδος ενοικίου, από το ίδιο το κράτος που τώρα εμφανίζεται να την διεκδικεί εξ’ ολοκλήρου.

Όποιος δεν έχει λεφτά για την προαναφερθείσα διαδικασία; 
Θα χάσει το σπίτι του, στο οποίο πληρώνει τόσο καιρό το ενοίκιο του ΕΝΦΙΑ του ΦΜΑΠ και πόσων άλλνω φόρων; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.