Αυτός είναι ο νέος Διευθυντής του ΔΝΤ για την Ελλάδα - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017

Αυτός είναι ο νέος Διευθυντής του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Αυτός είναι ο νέος Διευθυντής του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Και το όνομα αυτού: Αλεσάντρο Λέιπολντ, Ιταλός στην καταγωγή.
Συγκαταλέγεται στους 100 οικονομολόγους με την μεγαλύτερη επιρροή σήμερα στο κόσμο. Από αύριο, 1η Νοεμβρίου, ο Λέιπολντ θα είναι ο νέος Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ υπεύθυνος για τις Ιταλία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Μάλτα, Αλβανία και Σαν Μαρίνο, αντικαθιστώντας το σημερινό διευθυντή Κάρλο Κοταρέλι.
Στο ίδιο τμήμα, αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και αντικατάστασης του Λέιπολντ θα παραμείνει ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, ο εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ. Στις συνεδριάσεις του ΔΝΤ Λέιπολντ και Ψαλιδόπουλος εκπροσωπούν το 4,3% των δικαιωμάτων ψήφου στο ΔΝΤ, ήτοι έχουν την όγδοη μεγαλύτερη ψήφο ανάμεσα σε 24 ομάδες κρατών.
Να σημειωθεί πως ο Λέιπολντ εργαζόταν για 26 χρόνια στο ΔΝΤ από το οποίο αποχώρησε το 2008 συνταξιοδοτούμενος μάλιστα από τη θέση του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος, θέση που κατέχει σήμερα ο Πόουλ Τόμσεν. Μέχρι πρόσφατα ο 70ετής Λέιπολντ ήταν επικεφαλής οικονομολόγος στο Συμβούλιο της Λισαβόνας και έχει υπάρξει αρκετά παρεμβατικός για την ελληνική κρίση χρέους.
Ο Λέιπολντ ήταν από τους πρώτους που στις αρχές του 2010 είχαν επισημάνει πως το γεγονός πως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Γερμανίας κατείχαν τότε περίπου 28 δισ. ευρώ ελληνικά ομόλογα, καθιστούσε άμεσα γερμανικό πρόβλημα το ζήτημα της διαχείρισης της ελληνικής κρίσης χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.