Παίζουν συνέχεια με την μόρφωση των παιδιών μας. Πειραματόζωα οι μαθητές - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017

Παίζουν συνέχεια με την μόρφωση των παιδιών μας. Πειραματόζωα οι μαθητές

Παίζουν ξανά με την αγωνία των μαθητών: Τώρα λένε 4 μαθήματα για το απολυτήριο Λυκείου

Δεν έχουν τέλος οι πειραματισμοί του υπουργείου Παιδείας και των φορέων με τους οποίους συνεργάζεται για θέματα παιδείας σε βάρος των μαθητών.

Μετά το αλαλούμ με τις Πανελλαδικές και τα «ήξεις-αφήξεις» με την κατάργησή τους, τώρα το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται την πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής που προβλέπει ότι ακόμα και οι μαθητές που πάνε φέτος στην Γ΄ Λυκείου θα εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα προκειμένου να πάρουν το απολυτήριό τους.

Στην ίδια πρόταση περιλαμβάνεται και η εισήγηση για επέκταση του σχολικού έτους κατά δύο εβδομάδες καθώς η περικοπή μαθημάτων συνδέεται άμεσα με την αύξηση του διδακτικού ωραρίου.

Το ΙΕΠ προτείνει τα τέσσερα προς εξέταση μαθήματα να είναι η Νοελληνική Γλώσσα, τα Μαθηματικά, η Ιστορία και η Βιολογία.

Όσο για τα υπόλοιπα, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, θα εξετάζονται γραπτά μόνο κατά τη διάρκεια των δύο τετραμήνων.

Η ίδια επιλογή για δραστική μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων είχε γίνει πριν από δύο χρόνια - επί υπουργίας Φίλη - στο Γυμνάσιο μόνο που τότε ως τέταρτο μάθημα είχε επιλεγεί η Φυσική αντί της Βιολογίας για την Γ΄ Λυκείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.