Οι δικηγόροι του Παρισιού θα έπρεπε να ντρέπονται! - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017

Οι δικηγόροι του Παρισιού θα έπρεπε να ντρέπονται!

Τσίπρας: Πολλές φορές ένιωσα σαν τον Οδυσσέα που ζήτησε να τον δέσουν στο κατάρτι...

Η βράβευση του κ Τσίπρα από το συγκεκριμένο σωματείο για «Δέσμευση στο Ευρωπαϊκό ιδεώδες» μπορεί να εκληφθεί μόνο σαν βρισιά και περιφρόνηση στον ελληνικό λαό και στην έννοια τους ιδεώδους. Και σαν επιβράβευση του πολιτικού αμοραλισμού, της δειλίας και της πολιτικής ανηθικότητας.

Ντροπή, γιατί θα άξιζε τον κόπο να ξέρουν οι δικηγόροι του Παρισιού, ότι επαγγελματικά σωματεία στην Ελλάδα έχουν τρυπήσει σόλες παπουτσιών να πορεύονται τα τελευταία χρόνια για να υπερασπιστούν τα υποτιθέμενα ευρωπαϊκά ιδεώδη στις εργασιακές σχέσεις και στα κοινωνικά δικαιώματα. Τα οποία οι κυβερνήσεις, με προεξάρχουσα αυτή του κ Τσίπρα, έχουν καταπατήσει και κουρελιάσει για να μη χάσουν τις καρεκλίτσες τους.

Ντροπή, γιατί οι δικηγόροι του Παρισιού θα όφειλαν να ξέρουν ότι ο κ Τσίπρας, σαν ορκισμένος κομμουνιστής και μάλιστα αριστεριστής, δεν έχει κανένα ευρωπαϊκό ιδεώδες εκτός από της ιδεολογίας του. Επιπλέον, θα όφειλαν να ξέρουν, ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός έχει αποδείξει στην πράξη ότι δεν έχει κανένα ιδεώδες εκτός από της διατήρησης της εξουσίας. Εκτός αν αυτό βραβεύουν.

Ντροπή, γιατί οι δικηγόροι του Παρισιού θα όφειλαν να ξέρουν ότι η ευκολία με την οποία ο κ Τσίπρας λέει και ξελέει και η ευκολία με την οποία άλλα εξαγγέλλει και άλλα κάνει, αποδεικνύουν έναν πολιτικό που δεν είναι ικανός να έχει ιδεώδες εκτός από της kolotoumbas. Για την οποία και έχει γίνει διάσημος πανευρωπαϊκά.

Οι δικηγόροι του Παρισιού θα έπρεπε να ντρέπονται για το θράσος του συλλόγου τους να βραβεύσει τον κ Τσίπρα διότι «αφύπνισε την Ευρώπη το 2015 βάζοντάς την δυναμικά μπρός στις επιλογές της»! Οι Παριζιάνοι δικηγόροι δεν έμαθαν. Όφειλαν να ξέρουν ότι η Ευρώπη δεν αφυπνίστηκε από τον Τσίπρα, αλλά από τα λάθη των Κυβερνήσεων της που αμφισβήτησαν τους λαούς, γι' αυτό και ανέδειξαν τους Εθνικιστές,σε Ισπανία, Γερμανία, Αυστρία, Πολωνία, Ουγγαρία, Βρετανία, Φινλανδία, Ιταλία, Γαλλία, όπου η ακροδεξιά αύξησε τα ποσοστά της! Θα τραβάνε τα μαλλιά τους λένε οι δημοσιογράφοι με τα ποσοστά της Χρυσής Αυγή.

Θα έπρεπε να ντρέπονται για τη βράβευση του κ Τσίπρα οι Παριζιάνοι δικηγόροι και για την ομιλία με θέμα «Το μέλλον της Δημοκρατίας στην Ευρώπη».

Ποια Δημοκρατία;

Να ντρέπονται γιατί ό άνθρωπος που τίμησαν είναι εκείνος που δεν έχει αφήσει άρθρο για άρθρο του Συντάγματος που να μην έχει περιφρονήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο, ενώ η κυβέρνησή του νομοθετεί a la carte και στο πόδι για τους Έλληνες πολίτες.

Να ντρέπονται αν δεν ξέρουν ότι η Δημοκρατία απαιτεί συνέπεια, γενναιότητα και αυταπάρνηση. Αρετές που απουσιάζουν εντελώς από τον πολιτικάντη που βραβεύουν. Να ντρέπονται, γιατί δεν είναι κρυμμένα όλα αυτά ούτε είναι δύσκολο να τα διαπιστώσουν.

Να ντρέπονται τον ελληνικό λαό οι δικηγόροι του Παρισιού. Αυτόν που ο κ Τσίπρας το 2015 καταχρέωσε με 100 δις πρόσθετο χρέος, 85 δις από ένα πρόσθετο μνημόνιο, 99 χρόνια υποθήκευση του ελληνικού πλούτου και τον έριξε σε μεγαλύτερη αφερεγγυότητα από εκείνην που είχε μέχρι τότε.

Και να ντρέπονται γιατί βραβεύοντας τον κ Τσίπρα επιβραβεύουν μια οικονομικά και κοινωνικά ανθρωποκτόνα πολιτική, που εφαρμόζει σε βάρος του λαού του, έτσι όπως καμιά συντηρητική κυβέρνηση δεν τόλμησε να εφαρμόσει. 
Και που δεν έχει καμιά σχέση με τα «ευρωπαϊκά ιδεώδη». Εκτός αν τα ευρωπαϊκά ιδεώδη των δικηγόρων του Παρισιού ταυτίζονται με τα οικονομικά ιδεώδη των συστημάτων που λιανίζουν τους πολίτες για να πλουτίζουν οι τραπεζίτες, οι πολιτικάντηδες και οι μεγαλοκεφαλαιούχοι. Ντροπή τους!

Ντροπή τους, γιατί βραβεύοντας έναν αμοραλιστή τον οπλίζουν με το θράσος να συνεχίσει την καθαρά ευκαιριακή πολιτική του, αφού θα έχει βραβευτεί γι αυτήν! Τον αποθρασύνουν. Σε βάρος του ελληνικού λαού...

Υ.Γ. Να και ένα βραβείο που δίνεται αξιοκρατικά.Διότι θέλει πολιτικό σθένος, κουράγιο και κάκαλα για να προδώσεις έναν ήδη χιλιοπροδομένο λαό.


  • Θέλει θάρρος, θράσος και ξετσιπωσιά για να υπογράψεις στους τοκογλύφους πως για πολλά-πολλά χρόνια θα ληστεύεις από τους πολίτες κάθε χρόνο 2,5 με 5 δις παραπάνω απ' την προηγούμενη χρονιά για να τους τα δώσεις.
  • Θέλει αντοχή, μεράκι κι απατεωνιά για να ονομάσεις τα ψίχουλα που επιστρέφεις από τα κλεμμένα ως "κοινωνικό μέρισμα".
  • Θέλει φαντασία, όραμα και αγυρτεία για να ονομάζεις "αριστερά" τον εαυτό σου και την συμμορία σου, εφαρμόζοντας την πιό ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Όλα αυτά και πολλά ακόμη παραπάνω διαθέτει ο δικός μας πρωθυπουργός.

Γιατί λοιπόν να μη φιγουράρει κι αυτός μαζί στην λίστα του συγκεκριμένου βραβείου παρέα μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια και κατακάθια της σημερινής ανθρωπότητας;
Λιγότερα δηλαδή έκανε αυτός εναντίον του λαού που τον ψήφισε, απ' όσα κάνανε για τους δικούς τους λαούς, αλλά και για την Ευρώπη γενικότερα οι άλλοι;
Άξιος.
Χίλιες φορές άξιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.