Στο κυνήγι των οφειλετών της ΔΕΗ ο ξάδελφος του Ευκλείδη Τσακαλώτου - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017

Στο κυνήγι των οφειλετών της ΔΕΗ ο ξάδελφος του Ευκλείδη Τσακαλώτου


Όπου Τσακαλώτος βάλτε Στουρνάρας και φανταστείτε τα ουρλιαχτά ΣΥΡΙΖΑίων

Κοινοπραξία εταιριών με επικεφαλής την Qualco του Ορέστη Τσακαλώτου και τη συμμετοχή της αμερικανικής Finacity Corporation αναλαμβάνει τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Σε μία προσπάθεια να μαζέψει τα ανείσπρακτα χρέη προς την επιχείρηση που ανέρχονται σε 2,5 δισ. ευρώ, η διοίκηση της ΔΕΗ προσανατολίζεται να αναθέσει το έργο της διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε κοινοπραξία εταιριών με επικεφαλής την Qualco του Ορέστη Τσακαλώτου, ξαδέλφου του υπουργού Οικονομικώ Ευκλείδη, και τη συμμετοχή της αμερικανικής Finacity Corporation. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η αύξηση του επιτοκίου για τα μη ρυθμισμένα χρέη, όπως και η επιβολή τόκων στις οφειλές του Δημοσίου που αποφάσισε πρόσφατα το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης.

Η απόφαση ωστόσο για την ανάδειξη της κοινοπραξίας της Qualco δεν έχει ακόμη επικυρωθεί από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, κάτι που όμως αναμένεται να γίνει σε επόμενη συνεδρίαση.

Ο σχετικός διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί τον περασμένο Μάιο και μετά από συνεχείς παρατάσεις ολοκληρώνεται με την ανάδειξη της συγκεκριμένης κοινοπραξίας.

Ο προϋπολογισμός της προκήρυξης είναι 12 εκατ. ευρώ και μεταξύ άλλων προβλέπεται αμοιβή του αναδόχου με ποσοστό επί των εισπράξεων οφειλών που επιτυγχάνει, το οποίο αυξάνει ανάλογο με το ύψος της οφειλής.

Η Qualco δραστηριοποιείται από το 1998 στον τομέα της διαχείρισης χαρτοφυλακίων χρέους (διαχείριση κόκκινων δανείων, μείωση οφειλών, τιτλοποιήσεις, πωλήσεις οφειλών και ανάλυση χαρτοφυλακίων). Ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είναι ο Ορέστης Τσακαλώτος, ξάδελφος του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Πηγή της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού που μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανέφερε ότι ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός οίκος Finacity – με εξειδίκευση στις τιτλοποιήσεις- θα εισφέρει την εμπειρία του στη διαχείριση χρεών, ενώ υπεργολάβοι για νομικά, συμβουλευτικά, λειτουργικά, διαχειριστικά κ.α. θέματα θα είναι εκτός της Qualco του Ορέστη Τσακαλώτου, οι IBM Hellas A.E., Deutshce Bank London Branch, Estia Business Group, Deloitte Business Solutions A.E., KPMG, Qualco UK, KAΠA Research A.E. και Nικόλαος A. Aνδρικόπουλος και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.