Ποιος πολιτικός στην Ευρώπη μιλάει για τον παραγκωνισμό των Χριστιανών; - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017

Ποιος πολιτικός στην Ευρώπη μιλάει για τον παραγκωνισμό των Χριστιανών;


Η Πολωνία θέλει να είναι σίγουρη ότι οι χριστιανικές παραδόσεις δεν υφίστανται «ιδεολογική λογοκρισία» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Μπεάτα Σίντλο, υπογραμμίζοντας την αντίθεση του κόμματός της, του εθνικιστικού, ευρωσκεπτικιστικού Κόμματος Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS) στην μετανάστευση των μουσουλμάνων.

Μαζί με την Ουγγαρία, η Πολωνία αρνήθηκε να αποδεχθεί το μερίδιό της στις υποχρεωτικές ποσοστώσεις για την ανακατανομή στις χώρες της ΕΕ χιλιάδων αιτούντων άσυλο από την Ιταλία και την Ελλάδα. Ο ισχυρισμός της Βαρσοβίας είναι ότι μουσουλμάνοι μετανάστες εγείρουν μια απειλή στην εθνική ασφάλεια και σταθερότητα της χώρας.

Σε μια ομιλία της για θέματα εξωτερικής πολιτικής, η Σίντλο δήλωσε ότι οι χριστιανοί στην Ευρώπη δεν θα πρέπει να νιώθουν άβολα ή ντροπιασμένοι για την πίστη τους και τις παραδόσεις τους.

«Τασσόμαστε υπέρ μιας (ΕΕ) όπου οι χριστιανικές παραδόσεις δεν υφίστανται ιδεολογική λογοκρισία», δήλωσε σε ένα συνέδριο που διοργάνωσε το πολωνικό ινστιτούτο διεθνών σχέσεων.

Οι σφυγμομετρήσεις στην Πολωνία – μιας από τις πλέον ομοιογενείς χώρες εθνοτικά και θρησκευτικά στην Ευρώπη – δείχνουν ότι τρεις στους τέσσερις Πολωνούς τάσσονται ενάντια στην υποδοχή προσφύγων.

Η πρωθυπουργός της Πολωνίας επανέλαβε ότι η χώρα της θα παραμείνει μέλος της ΕΕ, αλλά ο αυξανόμενος ευρωσκεπτικιστικός σε αρκετές χώρες αποτελεί ένα σημάδι ότι «αρκετοί πολιτικοί» είναι απρόθυμοι να αναγνωρίσουν τα προβλήματα εντός του μπλοκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.