Γιατί η κυβέρνηση δεν αντέδρασε στις προκλήσεις Τσαβούσογλου - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

Γιατί η κυβέρνηση δεν αντέδρασε στις προκλήσεις Τσαβούσογλου


Εγκλωβισμένη στο δόγμα του κατευνασμού της Τουρκίας, η κυβέρνηση Τσίπρα όχι μόνο άναψε το πράσινο φως για την επίσκεψη του Χακάν Τσαβούσογλου (συνεπώνυμος του υπουργού Εξωτερικών) στη Θράκη, αλλά και ανέχθηκε αυτή η επίσκεψη να μετατραπεί σε εκστρατεία τουρκικού εθνικισμού-αλυτρωτισμού.

Είναι αξιοσημείωτο ότι απέφυγε να απαντήσει στις αλλεπάλληλες προκλήσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης (ενός εκ των αρκετών), οι οποίες αποτελούν μία επαναβεβαίωση της επίμονης τουρκικής επεκτατικής πίεσης στη Θράκη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο νομό Ροδόπης, ο Χακάν Τσαβούσογλου δεν δίστασε να μιλήσει για «τουρκική μειονότητα», την οποία προσδιόρισε και αριθμητικά σε «150.000 Τούρκους μουσουλμάνους». Οι προκλήσεις δεν σταμάτησαν εκεί.Ο 45χρονος που γεννήθηκε στην Κομοτηνή δεν έχει τη φήμη του μετριοπαθούς. Ανέφερε την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία», ενώ ισχυρίστηκε ότι «οι μουσουλμάνοι της Θράκης μοιράζονται την ίδια κακή μοίρα, αφού τυγχάνουν άνισης μεταχείρισης από τις χώρες στις οποίες βρίσκονται».
Ο Τούρκος αντιπρόεδρος δεν δίστασε να επιτεθεί ανοιχτά εναντίον της Ελλάδας.


Απευθυνόμενος σε Έλληνες πολίτες ισχυρίστηκε ότι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Τους διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι η Τουρκία είναι πάντοτε κοντά στην «τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης», η οποία «δίνει αγώνα επιβίωσης» και πρόσθεσε: «Εμείς, ως μητέρα πατρίδα, ως Τουρκία, δεν θα σας αφήσουμε μόνους σας και δεν σας αφήσαμε».

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Χακάν Τσαβούσογλου βρέθηκε στα υψηλά κλιμάκια της τουρκικής κυβέρνησης, λόγω της προηγούμενης θητείας του ως προέδρου του «Συλλόγου Τούρκων Δυτικής Θράκης», ο οποίος εδώ και δεκαετίες λειτουργεί σαν εργαλείο της μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ. Με άλλα λόγια, κάνει πολιτική καριέρα μέσα από τη διαδρομή του στον κόσμο του τουρκικού βαθέος κράτους. Ο ίδιος, εξάλλου, είναι στην κυβέρνηση Ερντογάν αρμόδιος για τους εκτός Τουρκίας Τούρκους..


Η πραγματικότητα είναι ότι με την ανοχή της κυβέρνησης Τσίπρα στήθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Θράκη μια κανονική εθνικιστική εκστρατεία υπέρ του Ερντογάν. Ο Χακάν Τσαβούσογλου επισκέφτηκε μειονοτικούς, "τουρκικούς" συλλόγους που δεν αναγνωρίζονται από το ελληνικό κράτος.

Σε δύο πομακοχώρια, τα οποία επισκέφτηκε είχαν στηθεί πανό με το πρόσωπο του Ερντογάν, τα οποίαέγραφαν ενδεικτικά του κλίματος και των προθέσεων συνθήματα: «Ταγίπ Ερντογάν είσαι ο ηγέτης όλων των Μουσουλμάνων», «Καλούμε στο χωριό Κένταυρος (Ketenlik) τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ελπίδα των ανά τον κόσμο μουσουλμάνων κύριο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», «Συντοπίτη μας κύριε Χακάν Τσαβούσογλου καλώς ήλθατε στον Κένταυρο - στο χωριό του πολιτισμού της Δυτικής Θράκης», «Αντιπρόεδρε της μητέρας-πατρίδας Τουρκικής Δημοκρατίας καλώς ήλθατε στον Εχίνο».

Ας σημειωθεί ότι δεν έλειψαν από δίπλα του, καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής του, οι δύο ψευτομούφηδες,τους οποίους δεν αναγνωρίζει το ελληνικό κράτος. Αυτοί ήταν που τον υποδέχτηκαν, ενώ στα γραφεία του ψευδομουφτή Αχμέτ Μετέ πραγματοποιήθηκε και επίσημη επίσκεψη.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, παρά τις «κορώνες έντασης» που είχαν προηγηθεί, τον ξεπροβόδισε με όλες τις τιμές από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης.. Αρκέστηκε στη λακωνική δήλωση: «Προέπεμψα τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στη Θράκη, συναντήθηκε με μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας». Δεν έμεινε ασχολίαστο ότι ο υφυπουργός επέλεξε ως μεταφραστή του στις επαφές του τον μεταφραστή-υπάλληλο του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής!

Τα όσα θρασύτατα είπε και έκανε ο Τσαβούσογλου είναι μόνο τα «προεόρτια» των όσων θα κάνει ή θα πει το «αφεντικό» του, ο «σουλτάνος Ερντογάν που έρχεται σε έναν μήνα. Εδώ ισχύει απολύτως το "δώσε θάρρος στον χωριάτη..." 

Από την δική μας πλευρά δεν υπάρχει καμία απολύτως απάντηση. Μόνο σιωπή.
Σιωπή ανοχής και ενοχής. Σιωπή που ταυτόχρονα είναι και κραυγή για συμφωνίες που έγιναν ή γίνονται κάτω από το τραπέζι, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ομερτά της ακολουθούμενης πολιτικής.

Ομερτά των πολιτικών και των κυβερνητών μιας χώρας που καθημερινά απομακρύνεται από τα όσα προστάζει η λογική.

Μιας χώρας που εξαιτίας όσων της κυβερνούν κάθε μέρα φτωχαίνει ακόμη περισσότερο σε αξίες και ιδανικά.

Μιας χώρας που έχει αφεθεί στις εξελίξεις της ανικανότητας και των σχεδιασμών που έγιναν ες βάρος της και με την συμμετοχή των εκλεγμένων κυβερνητών της.

Για την υποδοχή του τούρκου αντιπροέδρου στη Θράκη έγινε κάλεσμα από τους παράνομους τουρκικούς μηχανισμούς και τους ανθρώπους της Άγκυρας στην περιοχή. Μάλιστα, ο Δήμος των Αρριανών τύπωσε και μοίρασε φυλλάδια γραμμένα στην τουρκική γλώσσα, χρησιμοποιώντας τουρκικές ονομασίες χωριών, για να καλέσει τους «τούρκους» της Θράκης να υποδεχτούν τον Τσαβούσογλου. 

Έτσι, φυσιολογικά διερωτόμαστε:

  • Τι θα γινόταν άραγε, αν μια ομάδα ελλήνων πολιτών καλούσε και ζητούσε τους έλληνες πολίτες, από ολόκληρη τη χώρα, να αντιδράσουν στην έλευση του Ερντογάν; 
  • Μήπως θα συλλαμβάνονταν με τυπικές διαδικασίες με κατηγορίες διασάλευσης της ειρηνικής συμβίωσης αλλά και δημιουργία συνθηκών ανωμαλίας στο εσωτερικό της χώρας; 
  • Μήπως θα αντιμετωπιζόταν από αυτή την κυβέρνηση ως εχθροί της χώρας; 
  • Και αναρωτιέμαι, μήπως τελικά αξίζει να γίνει ένα τέτοιο κάλεσμα, στο όνομα της δημοκρατίας και της ισονομίας των πολιτών; 
  • Ένα κάλεσμα που θα αναδείξει το πραγματικό πρόσωπο των κυβερνητών της Ελλάδας; 
  • Ένα κάλεσμα που θα στείλει σε πολλούς σαφέστατα μηνύματα της λαϊκής ανοχής και της πολιτικής ενοχής;
  • Κλείνοντας αυτό τον μονόλογο αναρωτιέμαι: Ποιός άραγε είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Θράκη, για την Ελλάδα; Ρητορική ερώτηση, αφού την απάντηση την γνωρίζουμε όλοι...

ΥΓ: Πάντως για να απαντηθεί στο περί έλευσης του Ερντογάν ερωτήμα, η Αυστρία του είχε- προεκλογικά- δηλώσει ότι αν πάει για να κάνει νούμερα (προεκλογικό αγώνα στους μαντιλοφορεμένους της Αυστρίας) είναι ανεπιθύμητος. Ξεκάθαρα και πολύ απλά. "Όσο στέλνεις ανακατώστρες στην επικρατειά μου, που έχοντας επίσημη ιδιότητα εκπροσωπου του κράτους σου υποκινείς αντιδράσεις, παύει να έρχεται ο οποιοσδήποτε". 
Ο δικός μας ο πρωθυπουργός βέβαια, είναι απασχολημένος με τον καημό του Αμίρ, που του εθιξαν το εθνικό συναίσθημα, με τον επικείμενο διάλογο για την αποποινικοποίηση του καψίματος της Ελληνικής Σημαίας... που καιρός γι αυτά....!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.