Μετά την Γερμανία αποχαιρετάμε την Σέγκεν και στα αεροδρόμια της Ιταλίας - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

Μετά την Γερμανία αποχαιρετάμε την Σέγκεν και στα αεροδρόμια της Ιταλίας

Αποτέλεσμα εικόνας για ιταλικά αεροδρόμια

Σε εξονυχιστικούς ελέγχους υποβλήθηκαν Έλληνες, με τον χαρακτηρισμό των επιβατών «ευαίσθητων πτήσεων»

Το γερμανικό παράδειγμα της επιβολής «καραντίνας» στους επιβάτες των πτήσεων από την Ελλάδα φαίνεται να επεκτείνεται σταδιακά και σε άλλες χώρες της Σένγκεν, καθώς αστυνομικές αρχές σε αεροδρόμια της Ιταλίας περνούν από εξονυχιστικούς ελέγχους τους Έλληνες πολίτες τους οποίος χαρακτηρίζουν ως επιβάτες «ευαίσθητων πτήσεων». 

Παρά την αγανάκτηση της ελληνικής κυβέρνησης για την «καραντίνα» που επέβαλαν οι γερμανικές αρχές στην Ελλάδα, υπό τον φόβο εισόδου παράτυπων και παράνομων μεταναστών με πλαστές ταυτότητες από την χώρα μας και την επικοινωνιακή διαχείριση της πλήρους διοικητικής ανεπάρκειας, οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι των επιβατών από την Ελλάδα αποτελούν πραγματικότητα και στην γειτονική Ιταλία. Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και παράτυποι μετανάστες μετατρέπουν και επισήμως την Ελλάδα σε «ευαίσθητη χώρα» 

Οι επιβάτες πρωινής πτήσης με προορισμό το αεροδρόμιο του Μπέργκαμο-Όριο αλ Σέριο, το οποίο βρίσκεται 45 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Μιλάνο, υπέστησαν όχι απλώς εξευτελιστικούς ελέγχους ταξιδιωτικών εγγράφων, αλλά χαρακτηρίστηκαν από τις ιταλικές αρχές ως επιβάτες «ευαίσθητων πτήσεων». Επιβάτες που ενδεχομένως κατέχουν είτε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, είτε μεταφέρουν ναρκωτικά. 

Έξι άνδρες της ιταλικής αστυνομίας «σάρωσαν» τους επιβάτες της πτήσης από την Ελλάδα, ενώ όταν κάποιοι εξ αυτών ζήτησαν διευκρινήσεις για την τυπική κατάργηση της ελεύθερης κυκλοφορίας τους εντός του χώρου Σένγκεν, έλαβαν ως απάντηση ότι «οι έλεγχοι γίνονται μόνο σε ευαίσθητες πτήσεις για τον εντοπισμό πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και ναρκωτικών». 
Οι άνδρες της ιταλικής αστυνομίας αφού ήλεγξαν τα έγγραφα όλων των επιβατών προχώρησαν σε αυστηρότερους ελέγχους σε «σκουρόχρωμους» επιβάτες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.