Ποιοι φόροι; Έβαλε ο Σύριζα φόρους; - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

Ποιοι φόροι; Έβαλε ο Σύριζα φόρους;


Και είπεν στη Βουλή σχετικά με τα προαναφερθέντα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης:
«Η αλήθεια είναι ότι η φορολογική επιβάρυνση για το 2017 και 2018 είναι μεγάλη για τους έντιμους και συνεπείς φορολογουμένους, τη μεσαία τάξη και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Είναι συνειδητή επιλογή που έκανε η κυβέρνηση για να στηρίξει τα πιο ευάλωτα στρώματα και τις οικογένειες με ανέργους κ.λπ. Αυτό οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν το έκαναν».
Η μεσαία τάξη στην πικρή, φτωχή, πανάκριβη και αφιλόξενη για Ελληνες πατρίδα μας δεν συρρικνώθηκε λόγω ατυχήματος, όπως τα παιδιά του τρελού εφευρέτη στην κινηματογραφική ταινία «Αγάπη μου, συρρίκνωσα τα παιδιά».
Επί τούτου το έκαναν!

"Θηλιά" στους πολίτες

Επιπλέον φόρους ύψους 7 δισ. ευρώ στοίχισε στους φορολογούμενους η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης που ομολόγησε το οικονομικό επιτελείο από το βήμα της Βουλής. Στο όνομα της στήριξης των οικονομικά αδύναμων, όπως υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης, μέσα στον κυνισμό της, αποκαλύπτει αλήθειες αλλά και κρύβει ανακρίβειες.

Δεν είναι λίγα τα στελέχη των δανειστών που έχουν ομολογήσει δημοσίως ότι το μείγμα της πολιτικής δημοσιονομικής προσαρμογής και επίτευξης των στόχων του τρίτου μνημονίου, ουσιαστικά αποφασίστηκε από την ίδια την κυβέρνηση. Και ποιές ήταν αυτές οι αποφάσεις και στρατηγικές της επιλογές; Να κάνει την προσαρμογή σε δραματικό ποσοστό από την πλευρά των φορολογικών εσόδων και όχι τόσο από την πλευρά των κρατικών δαπανών. Ο λόγος; Είναι πολύ πιο εύπεπτη πολιτικά για μια κοινωνία η αύξηση των φόρων σε σχέση με τη μείωση των κρατικών δαπανών η οποία είναι εκ των πραγμάτων στοχευμένη στον κρατικό μηχανισμό, προνομιακό πολιτικά χώρο για μια κεντρο- αριστερή κυβέρνηση. Σε αντίθεση με την περικοπή δαπανών που χτυπούν το δημόσιο, η αύξηση φόρων μοιράζεται ισοπεδωτικά σε όλους στην οικονομία και την κοινωνία. Με αυτόν τον μπούσουλα φτάσαμε στο να φορολογείται πλέον με ειδικό φόρο ακόμη και το ιντερνέτ και να αυξάνονται οι συντελεστές όλων των φόρων που ήδη υπήρχαν.

Ο συνολικός λογαριασμός των φόρων της τελευταίας τριετίας προκύπτει ανάγλυφα μέσα από τις σελίδες των προϋπολογισμών που κατέθεσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία τριετία. Ας δούμε τους φόρους αναλυτικά και το τι στοίχισαν στους φορολογούμενους και ειδικά στη μεσαία τάξη:

Αναμόρφωση Κώδικα ΦΠΑ (περιλαμβάνεται και η σταδιακή κατάργηση της έκπτωσης στα νησιά κ.λπ.)- 2,2 δισ. ευρώ.

Αναμόρφωση συντελεστών στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης-390 εκατ. ευρώ.

Αύξηση συντελεστών στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης- 50,6 εκατ.ευρώ.

Αύξηση συντελεστών στο φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων -361 εκατ. ευρώ.

Αύξηση συντελεστών στο φόρο ασφαλίστρων -106 εκατ. ευρώ.

Τροποποιήσεις στους νόμους των ρυθμίσεων οφειλών προς το Δημόσιο -12,9 εκατ. ευρώ.

Κατάργηση απαλλαγών πληρωμής ΕΝΦΙΑ -20 εκατ. ευρώ.

Αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στα νομικά πρόσωπα -129,5 εκατ. ευρώ.

Αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες-80,5 εκατ. ευρώ.

Αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στους αγρότες -36 εκατ. ευρώ.

Κατάργηση έκπτωσης εφάπαξ πληρωμής φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων -14,1 εκατ. ευρώ.

Κατάργηση έκπτωσης εφάπαξ πληρωμής φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων -14,5 εκατ. ευρώ.

Αντιμετώπιση αποχής από περιοδικό τεχνικό έλεγχο οχημάτων ΚΤΕΟ -56,3 εκατ. ευρώ.

Κατάργηση επιστροφής του ΕΦΚ στο πετρέλαιο στους αγρότες -13 εκατ. ευρώ.

Επιβολή φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων -103 εκατ. ευρώ.

Αντιμετώπιση φαινομένου ανασφάλιστων οχημάτων -5 εκατ. ευρώ.

Αύξηση των συντελεστών φορολόγησης εισοδήματος από ενοίκια -200 εκατ. ευρώ.

Επέκταση της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στο 30% των κερδών του ΟΠΑΠ και στα κέρδη από παιχνιδομηχανές (VLT's) -226,8 εκατ. ευρώ.

Μείωση του αφορολόγητου ορίου (αναμόρφωση φορολογίας εισοδήματος)-988 εκατ. ευρώ.

Νέα κλίμακα εισφορά αλληλεγγύης και μονιμοποίησή της-736 εκατ. ευρώ.

Αύξηση συντελεστή ΦΠΑ από 23% σε 24%- 437 εκατ. ευρώ.

Αναμόρφωση φορολογίας οχημάτων -30 εκατ. ευρώ.

Φόρος εισοδήματος στα εταιρικά οχήματα-91 εκατ. ευρώ.

Αύξηση φόρων στα καύσιμα-422 εκατ. ευρώ.

Αναμόρφωση φορολογίας στα επενδυτικά σχήματα-19,3 εκατ. ευρώ.

Τέλος στη συνδρομητική τηλεόραση-25 εκατ. ευρώ.

Τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας-ίντερνετ-54,2 εκατ. ευρώ.

Αύξηση φόρου στη μπύρα-62 εκατ. ευρώ.

Αύξηση φόρου σε ποτά και καπνό-142 εκατ. ευρώ.

Φόρος στον καφέ-62 εκατ. ευρώ.

Το σχέδιο είναι εμπνευσμένο, αντάξιο των λαχουρέ υποκαμίσων του απίθανου Βαρουφάκη: Φορομπήχνουμε έως ανασκολοπισμού όσους βγάζουν έστω και μισό σεντ για να πληρώνουμε το μηνιάτικο εκάστου στρατηγικού συμβούλου Καρανίκα και πετάμε από καιρού εις καιρόν κάνα ξεροκόμματο εις τους μη έχοντες, ούτως ώστε να κερδίσουμε τις εντυπώσεις, να μας συμπαθήσουν πρόσκαιρα, ενώ θα πεινάνε σχεδόν διαρκώς.

Κι αυτή η πρόσκαιρη συμπάθεια θα αντέξει μέχρι τις εκλογές, όπου δεν θα έχει μείνει ούτε ένας που θα βγάζει μεροκάματο και θα παράγει εισόδημα για τον τόπο.

Εμείς, εν τω μεταξύ, ελληνοποιούμε με ταχύτατους ρυθμούς τους μουτζαχεντίν, ταλιμπάν, τζιχαντιστές και αντιστοίχου νοοτροπίας μουσαφιραίους μας.

Κι αυτοί θα μας συμπαθήσουν και θα μας ψηφίζουν όταν όλοι οι Ελληνες θα έχουν φύγει από την Ελλάδα.

Τω όντι διαστημικής τεχνολογίας το σχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.