Κασίμης: Άθλιος Ψεύτης Ο Τσίπρας - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017

Κασίμης: Άθλιος Ψεύτης Ο Τσίπρας


Ο πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Θεόδωρος Κασσίμης, με ανάρτηση του στο Facebook υποστηρίζει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας κατά συρροήν λασπολόγος», διαψεύδοντας τα όσα ακούστηκαν χθες στη Βουλή, ότι το 1991 υπήρξε αποστολή στη Ρωσία μαζί με τον διοικητή της ΕΤΕ στην οποία ήταν ο Ηλίας Παπαδόπουλος με τον γιο του και εισέπραξαν 67 εκατομμύρια.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον γιο Βασίλη Παπαδόπουλο, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση πώλησης οπλισμού στην Σαουδική Αραβία.

Όπως αναφέρει ο Θεόδωρος Κασσίμης, κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ως πρωθυπουργός ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πήρε μαζί του τον Ηλία Παπαδόπουλο σε επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα.

Για την ακρίβεια ο Θεόδωρος Κασσίμης υποστηρίζει ότι στην επίσκεψη του τότε πρωθυπουργού στη Μόσχα συμμετείχε και αποστολή 40 περίπου επιχειρηματιών, την οποία, ως είθισται, είχαν οργανώσει τα Εμπορικά & Βιομηχανικά Επιμελητήρια χωρίς καμία ανάμιξη της κυβέρνησης.

Επίσης, τονίζει ότι ουδέποτε υπήρξε πληρωμή από την ΕΤΕ προς τον κ. Παπαδόπουλο, αλλά μία σύμβαση μεταξύ Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας και Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος για έντοκο δάνειο ώστε να πληρωθούν άμεσα οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις στις οποίες οφείλονταν 28 δισ. δραχμές από την εποχή της ΕΣΣΔ.

«Κατά συρροήν λασπολόγος απεδείχθη, για μία ακόμη φορά στη βουλή ο κ. Τσίπρας, ο οποίος παρακολούθησε τον κ. Καμένο στην άθλια γκαιμπελίστικη τακτική του. Θα αναφερθώ σε μία μονάχα υπόθεση, την οποία έζησα προσωπικά ως υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας», τόνισε ο κ. Κασίμης.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του στο Facebook, ο Θεόδωρος Κασσίμης αναφέρει τα εξής:

«Κατά συρροήν λασπολόγος απεδείχθη, για μία ακόμη φορά στη βουλή ο κ. Τσίπρας, ο οποιος παρακολούθησε τον κ. Καμένο στην άθλια γκαιμπελίστικη τακτική του, . Θα αναφερθώ σε μία μονάχα υπόθεση, την οποία έζησα προσωπικά ως υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας.
Η Σοβιετική Ένωση χρωστούσε σε δεκάδες Έλληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις ένα συνολικό ποσόν 28 δισ δραχμών (άν θυμάμαι ακριβώς το νούμερο). Η Ρωσία δεν αποδεχόταν το χρέος με την αιτιολογία ότι δεν γνώριζε σε ποιές «δημοκρατίες» της ΕΣΣΔ είχαν εξαχθεί τα προϊόντα. Είχε προγραμματιστεί να γίνει συνάντηση με τους πιστωτές της,, στο Παρίσι ώστε να βρεθεί μία συμφωνία η οποία θα «κουρευε» αισθητά το χρέος της. Η Ελλάδα δεν άντεχε οικονομικά να δεχτεί τις ρυθμίσεις των μεγάλων δυνάμεων (ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία κ.α.) και ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πίεσε τη Μόσχα να προχωρήσουμε σε διμερή συμφωνία, χωρίς κούρεμα του χρέους. Ο πρωθυπουργός μου ανέθεσε την διαπραγμάτευση, λόγω αρμοδιότητας, και προσκάλεσα στην Αθήνα τον Ρώσο ομόλογο μου και συμφωνήσαμε η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας να υπογράψει σύμβαση με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για έντοκο δάνειο, ισόποσο με το χρέος, ώστε να πληρωθούν άμεσα οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων υπήρχαν και κρατικές. Ανάμεσα στους εξαγωγείς ήταν και μεγάλος αριθμός βιοτεχνιών κατασκευής υποδημάτων, οι οποίες βρισκόταν στα πρόθυρα της πτώχευσης λόγω του ρωσικού χρέους. Εν όψει της επίσκεψης του Προέδρου Γέλτσιν στην Αθήνα, ζήτησα και πέτυχα να υπογράψουμε τη σχετική διμερή συμφωνία, λίγες ώρες πριν αρχίσει το επίσημο πρόγραμμα του στην Ελλάδα. Η λίστα των εξαγωγέων ξεπερνούσε τις 200 περίπου ελληνικές επιχειρήσεις. Τα σχετικά στοιχεία με τους δικαιούχους έδωσε στο ΥΠΕΘΟ η Τράπεζα της Ελλάδος και βάση αυτών κατέβαλε η Εθνική Τράπεζα τα χρήματα στους εξαγωγείς. Για την εξόφληση των εξαγωγέων χρησιμοποιήθηκε το προϊόν του δανείου πού είχε πάρει η ρωσικά Τράπεζα. Ενημερωτικά αναφέρω ότι οι ρώσοι έχουν εξοφλήσει το δάνειο που πήραν.
Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας είπε , σήμερα στη βουλή ο,τι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκη «είχε δώσει στον ενεχομενο στο σκάνδαλο για την πώληση πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία 56 εκατομ.δρχ από την ΕΤΕ..
Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΘΛΙΟΣ ΨΕΥΤΗΣ.
Δεν γνωρίζω άν υπήρχε και η επιχείρηση του προστατευόμενου του κ. Καμένου κ.Παπαδόπουλου στους πιστωτές της ΕΣΣΔ. Και φυσικά δεν το γνώριζε ο τότε πρωθυπουργός. Τους πιστωτές εξαγωγείς, πιστοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος, με βάση τα στοιχεία εξαγωγών και πληρωμών που διατηρούσε η αρμοδία Διεύθυνση και η ΕΤΕ έκανε τις πληρωμές από τα χρήματα που είχε δανειστεί η ρωσική Τράπεζα.
Ο πρωθυπουργός είπε και δεύτερο ψέμα στη βουλή. Ότι ως πρωθυπουργός ο κ. Κ.Μητσοτάκης πήρε μαζί του τον κ. Παπαδόπουλο σε επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΘΛΙΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ.
Στην επίσκεψη του τότε πρωθυπουργού στη Μόσχα συμμετείχε και αποστολή 40 περίπου επιχειρηματιών, την οποία, ως είθισται, είχαν οργανώσει τα Εμπορικά & Βιομηχανικά Επιμελητήρια χωρίς καμία ανάμιξη της κυβέρνησης.
Όσον αφορά το σκάνδαλο Καμένου-Τσίπρα με την Σαουδική Αραβία, φοβάμαι ότι θα πρέπει να περιμένουμε, μετά τις εκλογές, να το ερευνήσει η Δικαιοσύνη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.