Συγκλονίζει άνεργη μητέρα: «Το παιδί μου σταματάει το σχολείο - Δεν αντέχω το οικονομικό βάρος» - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017

Συγκλονίζει άνεργη μητέρα: «Το παιδί μου σταματάει το σχολείο - Δεν αντέχω το οικονομικό βάρος»


Στα όριά τη έχει φτάσει μία διαζευγμένη και άνεργη μητέρα ενός μαθητή του 2ου ΕΠΑΛ, στο Αγρίνιο. 

«Δεν μπορώ να στέλνω με δικό μου μέσον το παιδί μου στο Λύκειο. Σκέφτομαι να σταματήσω από το σχολείο το παιδί μου». Αυτά είναι μερικά από τα λόγια απελπισίας της μητέρας που καθημερινά με το παιδί τους ζουν έναν Γολγοθά.

Δείτε τι καταγγέλλει:

«Δεν μπορώ να στέλνω με δικό μου μέσον το παιδί μου στο Λύκειο. Tο κόστος είναι δυσβάσταχτο για μένα. Είμαι διαζευγμένη και άνεργη. Ζω με τα επιδόματα της πρόνοιας και τα φέρνω δύσκολα πέρα. Ο γιος μου από φέτος φοιτά στο 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου. Από την Χούνη Αγρινίου που μένουμε, μεταφέρω με δικό μου μέσον το παιδί μου μέχρι την Ποταμούλα.

Από κει επιβιβάζεται στο αστικό λεωφορείο, και όταν φτάνει Αγρίνιο σε δεύτερο αστικό, μέχρι το Λύκειο που είναι στο στάδιο της Πόλης.
Το μεσημέρι ακολουθεί την αντίθετη διαδρομή. Στις 5 το απόγευμα τον παραλαμβάνω πάλι με δικό μου μέσον και γυρίζουμε σπίτι λίγο πριν τις έξι. Όλη αυτή η ταλαιπωρία δεν την λαμβάνουμε υπόψη γιατί τόσο εγώ όσο και ο γιος μου θέλουμε να συνεχίσει το Λύκειο και να σπουδάσει μετά.

Το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι μεγάλο, τόσο μεγάλο που μπροστά στις βιοποριστικές μας ανάγκες σκεφτόμαστε να διακόψουμε την φοίτηση μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε. Δεν έχω βοήθεια από πουθενά πέρα από τα επιδόματα της πρόνοιας, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω πια… Πήγα και μίλησα με τον διευθυντή του ΕΠΑΛ τον κ. Φλωρόπουλο.

Μου είπε ότι έκανε όλες τις ενέργειες που προβλέπονται από τον νόμο, ώστε να ρχεται μέσον από την Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας να παίρνει όχι μόνο το παιδί μου αλλά και τα άλλα παιδιά από τα διπλανά χωριά που συνεχίζουν την φοιτητή τους σε Λύκεια του Αγρινίου.

Μάλιστα ο άνθρωπος μίλησε και προσωπικά με ανθρώπους της περιφέρειας εξηγώντας το πρόβλημα μου. Η απάντηση όμως παρέμεινε η ίδια. Να γίνει μειοδοτικός διαγωνισμός, αξιολόγηση των προτάσεις δημοσιεύσεις κλπ κλπ.. Μια διαδικασία που θα πάρει αρκετό καιρό.. Εγώ όμως μιλάω για το σήμερα το αύριο… Μέχρι τότε το παιδί μου θα μείνει από απουσίες.. Δεν ξέρω τι να κάνω έχω απελπιστεί..»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.