Τελετή στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής για τον θάνατο του μακελάρη του Ελληνισμού, Κεμάλ - Κοιμάται η κυβέρνηση; - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017

Τελετή στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής για τον θάνατο του μακελάρη του Ελληνισμού, Κεμάλ - Κοιμάται η κυβέρνηση;


Γιατί η κυβέρνηση Σύριζα - Ανελ επιτρέπουν σε αντεθνικά site και εφημερίδες δημοσιεύσεις τέτοιου τύπου; 


O τρανός ηγέτης Ατατούρκ τιμήθηκε με τελετή στην Κομοτηνή
Στην 79η επέτειο από τότε που έφυγε από ανάμεσα μας ο συντοπίτης μας και τρανός ηγέτης του τουρκικού έθνους Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τιμήθηκε με τελετή που έγινε στην αυλή του προξενείου της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή. Η τελετή που έγινε την Παρασκευή 10/11 σφραγίστηκε από την φράση ¨Είμαστε ένα έθνος με καταγεγραμμένη ιστορία και κρατική παράδοση 2.200 ετών. Είμαστε ευγνώμονες για αυτό. H κρατική μας παράδοση δεν σταμάτησε ποτέ, συνεχίζεται και σήμερα και βλέπουμε ελπιδοφόρα το μέλλον. Ακόμη και στις πιο δύσκολες εποχές μπορέσαμε και αναθρέψαμε μεγάλους ηγέτες και προκαλέσαμε έκπληξη στον κόσμο. Και για αυτό είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες¨ που ανέφερε ο Τούρκος πρόξενος Ακιντζί.
Στην τελετή μετείχα ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί, οι υποπρόξενοι Νταβούτ Οτζάκ και Ντεριά Οτζάκ, ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας και εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο βουλευτής Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά, ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο δήμαρχος Μύκης Τζεμίλ Καμπζά, ο αντιπεριφερειάρχης Αχμέτ Ιμπράμ, ο πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Αϊντίν Αχμέτ, ο πρόεδρος της GTGB Νετζάτ Αχμέτ, ο πρόεδρος της ΤΕΞ Οζάν Αχμέτογλου, η Γενική Διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλλάχ, πρόεδροι άλλων συλλόγων και πολλοί ομογενείς.
Η τελετή άρχισε με ενός λεπτούς σιγή στις 09:05 που έκλεισε τα μάτια του ο Ατατούρκ και με τον εθνικό ύμνο. Στα πλαίσια των φετινών εκδηλώσεων υπήρχε στην αυλή μια έκθεση φωτογραφιών του Ατατούρκ, τις οποίες είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά αυτοί που μετείχαν στην εκδήλωση.
Στην τελετή περιγράφηκαν εκτεταμένα η προσωπικότητα του Ατατούρκ, αυτά που έκανε για το τουρκικό έθνος, οι σκέψεις και το όραμα του. Κατά την διάρκεια της τελετής έγιναν οι εξής ομιλίες:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ GTGB ΝΕΤΖΑΤ ΑΧΜΕΤ¨Σήμερα είναι 10 Νοεμβρίου. 79η χρονιά από τότε που ο ιδρυτής της Δημοκρατίας Νικηφόρος Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, έφυγε από ανάμεσα μας. Η 10η Νοεμβρίου για το τουρκικό έθνος περισσότερο από ημέρα πένθους, είναι μια μέρα τιμής του Μεγάλου Ηγέτη Ατατούρκ και κατανόησης των ιδεών του. Τιμώντας τον και προσπαθώντας να τον κατανοήσουμε, τα στοιχεία στα οποία πρέπει να σταθούμε είναι οι ιδρυτικές αρχές της Δημοκρατίας για την οποία είχε δηλώσει πως ¨Είναι το μεγαλύτερο έργο μου¨.
Οι κοινωνίες ποτέ δεν ξεχνάνε τους ηγέτες που δίνουν κατεύθυνση στη ιστορία και στο μέλλον τους. Ο Ατατούρκ έδωσε κατεύθυνση στην τουρκική ιστορία, κάνοντας το τουρκικό έθνος μια σύγχρονη κοινωνία, άναψε το φώς στην μητέρα πατρίδα και χάρη σε αυτά έγινε ένας αξέχαστος ηγέτης.
Ο Ατατουρκ υπό το φως των επιστημονικών αξιολογήσεων, είδε πως ο πλέον κατάλληλος τρόπος διακυβέρνησης του τουρκικού έθνους είναι η ¨Δημοκρατία¨ και υιοθέτησε αυτόν τον τρόπο διακυβέρνησης. Η διακήρυξη της δημοκρατίας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς μετασχηματισμούς της τουρκικής ιστορίας. Η αποδοχή της δημοκρατίας ήταν ένα πολιτικό βήμα που αποκάλυπτε την βούληση και την αποφασιστικότητα του τουρκικού έθνους για εκσυγχρονισμό. Εκείνος πάντα εμπιστευόταν το τουρκικό έθνος και άφησε την Τουρκική Δημοκρατία και τις μεταρρυθμίσεις του παρακαταθήκη στην τουρκική νεολαία.
Ο Ατατούρκ δηλώνοντας πως η κυριαρχία ανήκει άνευ όρων στο έθνος, απέδωσε στο έθνος την συνείδηση του πολίτη και την αυτοπεποίθηση του.
Ο Ατατούρκ ήταν τόσο ένας καλός στρατιωτικός και προνοητικός κρατικός ηγέτης , αλλά ταυτόχρονα και ένας καλός διανοητής. Απέδειξε πως μπορούν να πραγματοποιηθούν αυτά που φαίνονται αδύνατα. Οι ακαδημαϊκές έρευνες και τα βιβλία που έχουν γραφτεί για τον Ατατούρκ, παρουσιάζουν κατά τον καλύτερο τρόπο το βάθος της σκέψης Του και την οικουμενικότητα της.
Ο καλύτερος δρόμος γι να τιμούμε τον Μεγάλο Ηγέτη μας δεν είναι το πένθος, αλλά να συζητάμε σε ποιο βαθμό πραγματοποιήσαμε αυτά που πρέπει να γίνουν και το πώς θα εξαλείψουμε τα μειονεκτήματα μας. Η κατανόηση και εφαρμογή των ιδεών και αντιλήψεων του Ατατουρκ, πρέπει να είναι το πιο σοβαρό καθήκον κάθε Τούρκου που ζει σε αυτή την πατρίδα.
Με αυτές τις σκέψεις όπως σε κάθε 10η Νοεμβρίου, έτσι και σε αυτή τιμώ τον Μεγάλο Ηγέτη μας τον Νικηφόρο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Με πίστη πως πάντα θα τον κρατάμε στην αριστερή πλευρά του στήθους μας και θα τον μεταφέρουμε με αυτοπεποίθηση στις γενιές του μέλλοντος, σας χαιρετίζω όλους με σεβασμό¨.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΕΞ ΟΖΑΝ ΑΗΜΕΤΟΓΛΟΥ

¨ Ο Ατατούρκ έδωσε για το Τουρκικό Έθνος τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και ίδρυσε την νέα Τουρκική Δημοκρατία. Από εκείνη την ημερομηνία και μετά προσπάθησε να έχει καλές σχέσεις με τον περίβολο, με την περιοχή που τα τελευταία χρόνια ονομάζεται περιοχή της καρδιάς μας. Πάντοτε στήριξε την ειρήνη και την συνεργασία. Στην δεκαετία του 1930 όταν δεν υπήρχε καν η σημερινή Ε.Ε. και λίγα χρόνια πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που έπνιξε στο αίμα την Ευρώπη, υπό την ηγεσία του Ατατούρκ, η Τουρκική Δημοκρατία, η Ελλάδα, η Γιουγκοσλαβία και η Ρουμανία ίδρυσαν το Βαλκανικό Σύμφωνο. Ήταν ένα σύμφωνο που προέβλεπε σχέσεις καλής γειτονίας, συνεργασία και σεβασμό στα σύνορα. Μπορεί στα επόμενα χρόνια ο σχηματισμός αυτός να πάρει μια μορφή τύπου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας.
Στην ανατολική πλευρά όπου σήμερα με στενοχώρια και θλίψη παρατηρούμε σε μια τεράστια περιοχή, οι χώρες να πνίγονται στο αίμα, να πηγαίνουν σε εμφυλίους πολέμους που προκαλούν μεγάλα μεταναστευτικά προβλήματα και ακόμη και να στηρίζεται η τρομοκρατία, στα 1930 Τουρκία, Ιράν, Ιράκ και Αφγανιστάν είχαν το σύμφωνο Σανταμπάτ. Και αυτό ήταν μια συμφωνία που προέβλεπε καλή γειτονία, συνεργασία και σεβασμό στα σύνορα. Σήμερα εν έτει 2017 βλέπουμε αυτά που συμβαίνουν και αντιλαμβανόμαστε πόσο προβλεπτικός και με ανοιχτούς ορίζοντες ήταν ο Νικηφόρος Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ που στην δεκαετία του 1930 σκέφτηκε και με μεγάλες προσπάθειες πραγματοποίησε όλα αυτά. Σήμερα στο 2017 βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε πως έχουμε πολλά ακόμη μαθήματα να πάρουμε από Εκείνον.
ΙΔΟΥ ΠΟΙΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΤΡΑΝΟ ΗΓΕΤΗ".
Περιφερειάρχης Μέτιος μαζί με τους Τσαλικίδη και Ιμπράμ.

Η Ισίκ Σαδίκ μαζί με τον πρόεδρο του DEB – Tσαβούς.Η ηγεσία του ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ συλλόγου ¨Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής¨ ποζάρει περήφανα με τον Τούρκο πρόξενο. Ο πρόξενος είναι αυτος με το μάυρο κοστούμι και γαλάζια γραβάτα.

Χειραψία πρόξενου με τον δήμαρχο Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ.

Η ηγεσία του ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΟΥ στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών συλλόγου ΤΕΞ.

Δήμαρχος Μύκης Τζεμίλ Καμπζά.

Βουλευτής Αϊχάν Καραγιουσούφ.

Δήμαρχος Σαππών Σταυρίδης.

Ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε

Η ¨ομάδα¨της Μιλλέτ- Τζεγκίζ Ομέρ και Μπιλάλ Μπουντούρ.

Δημοτικοί σύμβουλοι από τον δήμο Κομοτηνής.Ο πρόεδρος του τουρκοσυλλόγου Διδυμοτείχου Σουλεϊμάν Ματζίρ και ο αποπεμφθείς από τον κόσμο του Μεγάλου Δερείου πρώην ιμάμης Αμπτνουραχήμ Κουρου.Βουλευτής Μουσταφά Μουσταφά.

Πρόξενος Ακιντζί ομιλών.

Ανάμεσα στον κόσμο που ακούει με προσοχή τον πρόξενο διακρίνουμε επίσης τους Αχμέτ Χατζηοσμάν-πρώην βουλευτή του ληστροΠΑΣΟΚ, Περβίν Χαϊρουλάχ( μόνιμη ¨κατήγορος¨της Ελλάδας σε διεθνή φόρα) , Αχμέτ Καρά-πρώην πρόεδρος της ΤΕΞ και τον ¨φιλο μας¨ (πρόσφατα κάναμε ανάρτηση) τον κ. Τζεμαλί Ιχτιγιάρ.Ο κ. Αρίφ Εμίν-πρόεδρος ου Συλλογου Κηδεμόνων στο μειονοτικό λύκειο Κομοτηνής και συνεργάτης του ψευδομουφτή Σερίφ. Μαζί με την οικογένεια του…

Οι πρόεδροι των συλλόγων αποφοίτων της ΕΠΑΘ.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ μαζί με τον συνεργάτη του (και αρθρογράφο της τουρκόψυχης Γκιουντέμ) Δάμωνα Δαμιανό.Oι έκπτωτοι πια ηγέτες των αλεβιτών, δεν παρέλειψαν να πάνε στην προξενική εκδήλωση. Μεχμέτ Κοτς κ. α.

Περαστικά τους…

Ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπράημ Σερίφ.

Υ.Γ. Ο Μπουτάρης; Πως και έχασε την ευκαιρία να παραστεί... ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.