Το μέλλον μας ως Ελληνες επαφίεται στις αποφάσεις μας σήμερα - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

Το μέλλον μας ως Ελληνες επαφίεται στις αποφάσεις μας σήμερα

Αποτέλεσμα εικόνας για μεταναστευτικο

Παρατηρώντας τα πολυπληθή κύματα προσφύγων, τα οποία άρχισαν να εισρέουν στη χώρα μας πριν από δύο χρόνια, ο ελληνικός λαός κατέδειξε τη γενναιόδωρη φιλοξενία του και προσέτρεξε με το υστέρημά του, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, να συνδράμει την προσωρινή ανακούφιση αυτών των ανθρώπων.

Δύο χρόνια αργότερα, όμως, εγείρονται επίκαιρα ερωτήματα εθνικής εμβέλειας.
Όλοι αυτοί οι πρόσφυγες θα ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία ή θα επαναπροωθηθούν στη χώρα προέλευσής τους;
Έχουμε εθνική μεταναστευτική πολιτική και κριτήρια εισόδου και παραμονής στη χώρα μας;

Σε μελλοντικές κρίσεις, οι οποίες προοιωνίζονται ουκ ολίγες, η χώρα μας διατίθεται να φιλοξενήσει απεριόριστο αριθμό προσφύγων και μεταναστών ή έχουν τεθεί όρια; Διάχυτη είναι η ανησυχία ότι δεν υφίσταται ολοκληρωμένη εθνική μεταναστευτική πολιτική για τους πρόσφυγες, η οποία θα δομηθεί με βάση τα εθνικά χαρακτηριστικά μας και θα υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντά μας. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, συνεπικουρούμενοι από Ευρωπαίους εταίρους μας, έχουν συνδέσει τις προσφυγικές ροές με την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας, διαπράττοντας εθνικό, ιστορικό, στρατηγικό ατόπημα.

Σε μια χώρα όπου οι νέοι οικογενειάρχες μεταναστεύουν λόγω της οικονομικής κρίσης, εντείνοντας το δημογραφικό πρόβλημα, θα επιλεγεί να ενισχυθεί οικονομικά η παραμονή των προσφύγων, ως μέσο επίλυσης του μεγάλου αυτού προβλήματος, ή θα πρέπει να αποτελέσουν εθνική προτεραιότητα η ανακοπή των εκροών και η επιστροφή των Ελλήνων μεταναστών στις οικογένειές τους και στην πατρίδα που τους γέννησε;

Σε μια χώρα όπου οι νέοι αδυνατούν να κάνουν οικογένεια και παιδιά λόγω της οικονομικής κρίσης, θα επιλεγεί να ενισχυθεί οικονομικά η παραμονή των προσφύγων, ως μέσο επίλυσης του μεγάλου αυτού προβλήματος, ή θα δώσουμε στους νέους μας σημαντικά οικονομικά, εργασιακά και φορολογικά κίνητρα με γνώμονα το δημογραφικό; Η παραμονή μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας, όπως συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες χώρες, οφείλει να ανταποκρίνεται σε κάποια πολιτικά, επιστημονικά αλλά και ποιοτικά εθνικά κριτήρια και όρια.

Τα όρια και τα κριτήρια δεν δύναται να υπαγορευτούν από τρίτες χώρες, οι οποίες επιδιώκουν να πετάξουν την «καυτή πατάτα» σε εμάς, αλλά από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας, οι οποίες οφείλουν να αναδείξουν ξεκάθαρα τις πολιτικές θέσεις τους σε αυτό το μείζον θέμα, θέτοντάς το ως κυρίαρχο στην πολιτική ατζέντα στις επερχόμενες εκλογές. Το μέλλον των απογόνων μας στα εδάφη που έχουμε κληρονομήσει επαφίεται στις αποφάσεις μας σήμερα!


Χρήστος Ξενοκώστας
Συγγραφέας, αρθρογράφος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.