Σε ευχαριστούμε Ρουβίκωνα - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017

Σε ευχαριστούμε Ρουβίκωνα


Σήμερα ο Ρουβίκωνας (και δεν αστειεύομαι καθόλου) προσέφερε στη χώρα και ειδικότερα στις ΕΔ την καλύτερη υπηρεσία, που θα μπορούσε να προσφέρει!

Ειλικρινά τον ευχαριστώ για αυτό!

Έδειξε στο πανελλήνιο ποιο πραγματικά είναι το επίπεδο ασφάλειας αυτής της χώρας. Αν τώρα οι Έλληνες το αντελήφθησαν, ίσως είναι μια ευκαιρία για να το βελτιώσουμε...επιτέλους!

Γιατί μη μου πείτε, πώς δεν ήταν κοινό μυστικό, ότι στην ουσία, εδώ και χρόνια οι σκοποί έχουν καταντήσει απλοί θυρωροί κι όποιος γουστάρει, μπαίνει και βγαίνει στα στρατόπεδα.

Η διαφορά του σκοπού από τον θυρωρό, είναι το όπλο! Είναι η ωμή απειλή, ότι "αν σου πω να σταματήσεις και δεν το κάνεις, θα σε σκοτώσω". Τόσο απλά.

Αναρωτιέμαι, βέβαια, πόσοι σκοποί σε Ελληνικά στρατόπεδα έχουν τη δυνατότητα αντίδρασης, απέναντι σε 20 αόπλους που εισβάλουν "ειρηνικά" από την πύλη και τους οποίους δεν μπορείς να πυροβολήσεις, γιατί... απαγορεύεται!

Σήμερα τα πράγματα ήταν σχετικά ανώδυνα και για αυτό ας ευχαριστήσουμε και πάλι το Ρουβίκωνα, αλλά όλοι εσείς εκεί πάνω οι στρατιωτικοί εγκέφαλοι, που συχνά δίνετε την εντύπωση, ότι εστιάζετε στο δέντρο και σας ξεφεύγει το δάσος, πείτε μας, τι θα γίνει στην απλή περίπτωση πχ σε ένα στρατόπεδο Ελληνικού νησιού, όταν στις 11μμ (ώρα πάνω κάτω που επιστρέφουν οι εξοδούχοι) 2 άνθρωποι με πολιτικά (Τούρκοι κομμάντος;) φθάσουν στην κεντρική πύλη του στρατοπέδου, πουν καλησπέρα στο σκοπό και στη συνέχεια, χωρίς καμιά προφύλαξη βγάλουν ένα πιστόλι από την τσέπη τους κι απλά εκτελέσουν το σκοπό με μια σφαίρα στο κεφάλι;

Και τι θα γίνει αν αυτό συμβεί ταυτόχρονα σε όλα τα στρατόπεδα του νησιού;

Και τι θα γίνει αν πίσω από αυτούς ακολουθούν, όχι πολλοί, άλλοι 30 ένοπλοι, που θα κατευθυνθούν στο διοικητήριο, θα συλλάβουν τον επόπτη, θα κάνουν προσκλητήριο και θα ανακοινώσουν στη μονάδα, ότι είναι αιχμάλωτοι;

Το φαντάζεστε; Γύρω στα 200 άτομα, χωρίς καμιά προφύλαξη και αναίμακτα, θα καταλάβουν ένα Ελληνικό νησί, σε 30 λεπτά της ώρας, ΓΙΑΤΙ;

Διότι εδώ και χρόνια έχουμε απαξιώσει εντελώς, ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, την έννοια σκοπός. Κι αυτό για να γίνουν πολιτικά χατίρια και να αποφευχθούν, δήθεν, αυτοκτονίες.

Ε, λοιπόν όχι! Ο Ρουβίκωνας σήμερα έκανε πολύ καλά!

Αλλά και πάλι οι στρατηγοί μας κι οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι, θα κάνουν ότι δεν κατάλαβαν...

Να πυροβολήσω κύριε λοχία;


Είναι να αναρωτιέται κανείς, γιατί τελικά ο Ελληνικός λαός πληρώνει τόσα χρόνια δισεκατομμύρια για να εξοπλίζει τις ΕΔ της χώρας. Γιατί στρατεύονται οι νέοι της πατρίδας και χάνουν πολύτιμο χρόνο από τις σπουδές και τη ζωή τους; Γιατί τα στελέχη των ΕΔ ταλαιπωρούνται με ασκήσεις, υπηρεσίες, μεταθέσεις, επιφυλακές; Γιατί μαζί τους ταλαιπωρούνται οι αναξιοπαθούσες οικογένειές τους; Υπάρχει λόγος;

Ένα κράτος διατηρεί ΕΔ για ένα και μόνο λόγο. Για το ενδεχόμενο του πολέμου. Ακόμη και πίσω από την έννοια της αποτροπής βρίσκεται ο πόλεμος. Αποτροπή σημαίνει με απλά λόγια " πρόσεξε καλά γιατί μπορεί πάντα να σου επιτεθώ". Αν δεν σημαίνει αυτό, τι άλλο μπορεί να σημαίνει;

Πραγματικά γνωρίζει κανείς, επιτέλους, σε αυτή τη χώρα, τι ακριβώς πρέπει να συμβεί για να χρησιμοποιηθούν οι ΕΔ της;

Εύκολο, θα απαντούσε κάποιος. Να δεχτεί η χώρα επίθεση. Να δούμε αύριο το πρωί Τουρκικά στρατεύματα συγκεντρωμένα από την απέναντι πλευρά του Έβρου ποταμού ή αποβατικά σκάφη μπροστά από κάποια Ελληνική ακτή και αυτά να κινηθούν προς το εθνικό έδαφος και να αρχίσουν να βάλουν με πυρά.

Κι αν δεν γίνει ακριβώς έτσι; Αν πχ ξυπνήσουμε ένα πρωί και δούμε μια Τούρκικη σημαία στη Μακρόνησο; Μια Τουρκική σημαία μόνη της; Εύκολο. Θα πάμε να την κατεβάσουμε! Κι αν την επόμενη ημέρα δούμε μια άλλη Τούρκικη σημαία στις Οινούσες; Θα την κατεβάσουμε κι αυτή. Κι αν δούμε ξαφνικά 30 Τουρκικές σημαίες σε ισάριθμα μικρά νησιά; Θα τις κατεβάσουμε κι αυτές. Κι αν δούμε ξαφνικά 100 λαθρομετανάστες-πρόσφυγες ξεβρασμένους στα Ίμια; Τότε τι θα γίνει; Ποιος ακριβώς θα πάει να τους παραλάβει;

Κι αν δούμε ένα πρωί 30 Τούρκους στρατιώτες στο κάστρο του Διδυμοτείχου; Δεν γίνεται, θα μου πείτε. Είστε σίγουροι (;) θα ρωτήσω εγώ. Πόση ώρα χρειάζεται για να πετάξουν 3 ελικόπτερα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε από ένα χωράφι, από την άλλη μερια του Έβρου, μέχρι το κάστρο του Διδυμοτείχου; Και μάλιστα σε μια στιγμή, που κανείς δεν βρίσκεται σε επιφυλακή.

Βλέπω ήδη, με τη φαντασία μου, τους Έλληνες σκοπούς στα φυλάκια του Έβρου ποταμού, να κοιτούν με περιέργεια τα ελικόπτερα και να αναρωτιούνται, τι ακριβώς συμβαίνει και στη συνέχεια, οι πιο υποψιασμένοι να σηκώνουν το τηλέφωνο για να αναφέρουν στον αρχιφύλακα. Αυτός με τη σειρά του, στη μονάδα και ούτω καθεξής, μέχρι το ΥΠΕΘΑ, οπότε ξαφνικά, θα αρχίσουν όλοι να αναρωτιούνται πώς να αντιδράσουν σε μια Τουρκική δύναμη που κατέλαβε αμαχητί εθνικό έδαφος, αλλά δεν χρησιμοποίησε πυρα!

Αυτό που προσπαθώ να πω, είναι πολύ απλά, ότι οι πόλεμοι δεν γίνονται πλέον, με τους όρους του Β΄ΠΠ. Ο εχθρός θα χρησιμοποιήσει κάθε "συμμετρική" ή "ασύμμετρη", μέθοδο, για να σε φέρει προ τετελεσμένου.

Και το θέμα είναι ένα. Εσύ πότε αντιδράς δυναμικά; Πότε επιτέλους ανήγεις πυρ; Ποιος το διατάζει; Και σε πόσο χρόνο;

Τι στο διάβολο, πρέπει να γίνει, για να αμολήσεις το "σκύλο φύλακα";

Αν θέλεις ο γείτονας να σε παίρνει σοβαρά και να μην μπαινοβγαίνει στα χωράφια σου ανενόχλητος, μόνο ένας τρόπος υπάρχει. Ένας και κανένας άλλος. Πρέπει να του είναι ξεκάθαρο, το πώς θα αντιδράσεις. Πρέπει να του είναι εντελώς ξεκάθαρο, ότι από το Χ σημείο και μετά σταματούν οι κουβέντες και αρχίζουν οι πυροβολισμοί.

Και κυρίως πρέπει να σε έχει δει, να το εφαρμόζεις.

Το να φυλάς το χωράφι, φωνάζοντας στον καταπατητή, να βγει γιατί διαπράτει παρανομία και στη συνέχεια να πηγαίνεις να το πεις στο μεγάλο σου αδελφό, που όμως κατοικεί στην πόλη, με την ελπίδα να βάλει αυτός τις φωνές στον καταπατητή, το μόνο που καταφέρνει, είναι να αποθρασσύνει αυτόν και να εξευτελίζει εσένα.

Οι ΕΔ της χώρας δεν είναι διακοσμητικές. Είναι για πόλεμο. Ο πόλεμος, διαχρονικά, είναι το τίμημα της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας. Κι αυτές απαιτούν και θυσίες ζωών καμιά φορά.

Αν πραγματικά τις θέλεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.