Κοινωνικό μέρισμα: Λιγότερες από μισές οι αιτήσεις που έχουν εγκριθεί - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

Κοινωνικό μέρισμα: Λιγότερες από μισές οι αιτήσεις που έχουν εγκριθεί

Αποτέλεσμα εικόνας για κοινωνικο μερισμα

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό ο… βομβαρδισμός του υπουργείου Οικονομικών από τις αιτήσεις των δικαιούχων για το κοινωνικό μέρισμα. Μέχρι σήμερα το πρωί ο αριθμός των αιτήσεων είχε φθάσει σε 1.173.000, από τις οποίες έχουν εγκριθεί μόλις οι 507.000.

Περίπου μία στις δύο αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ως τώρα για το κοινωνικό μέρισμα έχουν εγκριθεί, όπως αποκάλυψε ο ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημ. Καρέλας δίδοντας περαιτέρω διευκρινίσεις.

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ο κ. Καρέλας δήλωσε πως μέχρι τις 7.00 το πρωί είχαν υποβληθεί 1.173.000 αιτήσεις εκ των οποίων οι 507.000 έχουν ήδη εγκριθεί ενώ άλλες 300.000 περίπου βρίσκονται σε αναμονή για τις επόμενες ενέργειες (σ.σ. λείπουν κάποια στοιχεία, αναμονή συναίνεσης, κ.λπ.). Οι τελευταίες, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα, θεωρούνται εν δυνάμει εγκεκριμένες.

Επίσης 238.000 αιτήσεις, ποσοστό που φθάνει δηλαδή το 20%, έχουν απορριφθεί.

Ο κ. Δ. Καρέλας προέβλεψε ότι οι αιτήσεις που θα εγκριθούν θα φθάσουν περίπου τις 1.280.000.

Όπως είπε, οι αλλαγές που κλείσουν τελικά μέχρι το μεσημέρι είναι οι ακόλουθες:

α) Το πρόβλημα με τα προστατευόμενα μέλη (σ.σ. σχετικά με τη συναίνεση)

α) Θα μπορεί και η χήρα (ασφαλισμένη) του θανόντος ή ο χήρος (ασφαλισμένος) της θανούσης να υποβάλουν μόνοι τους αιτήσεις.

β) Θα μπορεί και ο φιλοξενούμενος θανόντος να υποβάλει ο ίδιος αίτηση.

γ) Έγιναν διορθώσεις σε ΑΜΚΑ και ασφαλισμένους.

Ανέφερε επίσης ότι έχουν γίνει 50.000 αιτήματα για διορθώσεις στον ΑΜΚΑ (για ευθυγράμμιση με τον Α.Φ.Μ.) και διορθώθηκαν ήδη 15.000.

Αναφορικά με τους ανέργους που είχαν μείνει άνεργοι για έξι συνεχείς μήνες το 2017 επανέλαβε ότι θα αφαιρεθεί από το εισόδημά τους —του έτους 2016— ένα ποσό της τάξεως των 9.000,00 (συν 1.500,00 ανά επιπλέον μήνα άνω των 6 μηνών) έτσι ώστε να καταστούν δικαιούχοι.

Ο κ. Δ. Καρέλας τόνισε ότι αν κάποιος εν δυνάμει δικαιούχος κάνει κάποιο λάθος στην αίτησή του μπορεί να την ακυρώσει και να υποβάλει νέα.

Ε. Αχτσίογλου: «Στις 15 Δεκεμβρίου θα λάβουν οι δικαιούχοι το κοινωνικό μέρισμα»

Σίγουρη πως η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα έχει γίνει μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, εμφανίστηκε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον Real fm 97,8.

Παράλληλα η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε και στο θέμα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, η οποία όπως σημείωσε εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς και πολύ σύντομα θα υπάρξει τεχνική συμφωνία.

«Θα είναι μία γρήγορη αξιολόγηση, χωρίς προβλήματα, για να περάσουμε, αμέσως μετά, στην εξειδίκευση των μέτρων για το χρέος και να ανοίξει ο διάδρομος για την έξοδο από το πρόγραμμα, τον Αύγουστο του 2018» τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.