Σοκ στην Πολωνία: 10 δισ.$ για 200 βλήματα Patriot και 16 εκτοξευτές - Πολωνός υφυπ. Άμυνας: «Δεν πληρώνουμε» - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017

Σοκ στην Πολωνία: 10 δισ.$ για 200 βλήματα Patriot και 16 εκτοξευτές - Πολωνός υφυπ. Άμυνας: «Δεν πληρώνουμε»

Σοκ στην Πολωνία: 10 δισ.$ για 200 βλήματα Patriot και 16 εκτοξευτές - Πολωνός υφυπ. Άμυνας: «Δεν πληρώνουμε»

Σε... σοκ βρίσκεται η Πολωνία ύστερα από τον λογαριασμό που της ήρθε από την Raytheon για την αγορά Α/Α και αντιβαλλιστικών συστημάτων Patriot από τις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα το συμβόλαιο που ήταν να υπογραφεί στο τέλος του έτους αφορά την προμήθεια 208 βλημάτων Patriot Advanced Capabilty-3 (PAC-3), 16 εκτοξευτών M903 τεσσάρων ραντάρ AN/MPQ-65, τεσσάρων κέντρων ελέγχου και διοίκησης, ανταλλακτικών και άλλου υποστηρικτικού υλικού έναντι 10.5 δισ.$.

Το πόσο έχει σαστίσει τους Πολωνούς οι οποίοι δεν αφενός δεν έχουν να δώσουν τόσα χρήματα για την αγορά των συστημάτων αφετέρου έχουν σαστίσει από την «βροχή» των δισ. $.

Αν και ο Πολωνός υπουργός Άμυνας είχε δηλώσει τον περασμένο Μάρτιο ότι η χώρα του θα προχωρούσε στην παραγγελία των συστημάτων μέχρι το τέλος του 2017, τώρα ο υφυπουργός Άμυνας δηλώνει δεν υπάρχει… μια.

Όπως αναφέρθηκε στο Radio Poland ο υφυπουργός Άμυνας της Πολωνίας Bartosz Kovnatski δήλωσε πως η χώρα του δεν είναι έτοιμη να πληρώσει τις ΗΠΑ για την αγορά των 10 δισ.$.

Η Raytheon είχε δηλώσει από την μεριά της ότι και βάσει της εμπειρίας της, ότι το τελικό κόστος της αγοράς θα είναι μικρότερο από τα 10 δισ. που έχει εκτιμηθεί.

«Το τελικό κόστος θα είναι μικρότερο και αυτό θα προκύψει από τις τελικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο μερών», δήλωσε σχετικά εκπρόσωπος της εταιρείας για να συμπληρώσει:

«Θα εργαστούμε στενά με τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Πολωνίας για να πετύχουμε μια αμοιβαία συμφωνημένα τιμή».

Προφανώς η τιμή αυτή δεν ήρθε με αποτέλεσμα η πολωνική κυβέρνηση να εμφανίζεται διστακτική στην υπογραφή του σχετικού συμβολαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.