Σαν σήμερα ο «φασίστας Μεταξάς» δημιούργησε το ΙΚΑ – Το «συνταγματικό τόξο» φρόντισε να το χρεωκοπήσει… - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

Σαν σήμερα ο «φασίστας Μεταξάς» δημιούργησε το ΙΚΑ – Το «συνταγματικό τόξο» φρόντισε να το χρεωκοπήσει…


Στην σημερινή βάρβαρη εποχή των Μνημονίων, όπου η κοινωνική ασφάλιση κατακρεουργείται και ένα καθεστώς εργασιακής γαλέρας επιβάλλεται παντού, μια ματιά στο παρελθόν δείχνει ότι ο «φασίστας Μεταξάς» και το «φασιστικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου» ήσαν αυτά που όχι μόνο προστάτεψαν τους Έλληνες εργαζόμενους αλλά δημιούργησαν και την έννοια της Κοινωνικής ασφάλισης, με το ΙΚΑ. Στην «Καθημερινή» και στην στήλη «80 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ» διαβάζουμε τα εξής:

“Αυτά που αναιρεί ο νεοφιλελευθερισμός: Ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Ιωάννης Μεταξάς επί τη σημερινή ενάρξει της λειτουργίας του θεσμού των Κοινωνικών Ασφαλίσεων [ΙΚΑ] προέβη εις τα κατωτέρω δηλώσεις: «Ο εργατικός κόσμος, αλλά και ο κόσμος των εργοδοτών και όλοι οι Έλληνες πρέπει να χαιρετίσωμεν την σημερινήν ημέραν κατά την οποίαν αρχίζει η ουσιαστική εφαρμογή του θεσμού των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ως την ημέραν καθ’ ην συντελείται το μεγαλύτερον κοινωνικόν έργον και σημειούται ένας μεγάλος ιστορικός σταθμός εις την κοινωνικήν μας πρόοδον[…] 
Ο εργατικός κόσμος, που εις τας Κοινωνικάς Ασφαλίσεις θα εύρη τον στοργικόν προστάτην όταν αρρωστήσει αυτός και τα παιδιά του ή η γυναίκα του, τον πρόθυμον χορηγητήν όταν πάθει ατύχημα στη δουλειά του, θα εύρη περίθαλψιν εις τα γεράματά του, έχει καταλάβει καλά τι σημασία έχει η επιτυχία και η πρόοδος του θεσμού.[…]»”

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις του «Συνταγματικού τόξου», με τελευταίο αποδέκτη την «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φροντίζουν σε καθημερινή βάση να γκρεμίζουν ότι έκανε ο «Μπάρμπα Γιάννης» (όπως τον φώναζε ο Ελληνικός Λαός σε ένδειξη αγάπης και οικειότητας προς αυτόν) για την εξυπηρέτηση των Ελλήνων Εργαζομένων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ - xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.