Τι σημαίνει ο όρος "κοινωνική δικαιοσύνη" που ευαγγελίζονται οι αριστεροί πολιτικοί; - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017

Τι σημαίνει ο όρος "κοινωνική δικαιοσύνη" που ευαγγελίζονται οι αριστεροί πολιτικοί;


Κάντε το εξής πείραμα. Όσους την επαγγέλλονται, ρωτήστε τους τι σημαίνει. Τουλάχιστον θα ξέρουν να σας δώσουν έναν καλό ορισμό.

Ρωτώντας 10 διαφορετικούς προοδευτικάριους θα πάρεις 10 διαφορετικές απαντήσεις, όπως ισότιμη πρόσβαση στην παιδεία, οικονομική ισότητα, δικαιώματα των LGBTQ, δικαιώματα των γυναικών, αντι-ρατσισμός, υγεία για όλους, δικαιώματα των παιδιών, δικαίωμα προστασίας της πρώτης κατοικίας, ισονομία, αξιοπρέπεια… κι αυτό, γιατί ο όρος κοινωνική δικαιοσύνη σημαίνει κάθε φορά ό,τι οι υπέρμαχοι της θέλουν να σημαίνει…

Σχεδόν χωρίς εξαίρεση εργατικά συνδικάτα, πανεπιστήμια, κολλέγια, ιδιωτικά ιδρύματα, ΜΚΟ και κρατικές φιλανθρωπικές οργανώσεις ισχυρίζονται ότι τουλάχιστον ένα μέρος της αποστολής τους είναι η διασπορά της κοινωνικής δικαιοσύνης, έτσι γενικά και αόριστα.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τους στόχους της AFL-CIO (αμερικανική ομοσπονδία εργασίας και βιομηχανικών οργανώσεων- μέγα υποστηριχτή της οικογένειας Κλίντον, όπως θα διαπιστώσετε με μια απλή έρευνα) που είναι παρόμοιοι και μ’ αυτούς χιλιάδων άλλων οργανώσεων "η αποστολή μας είναι να βελτιώσουμε τις ζωές των εργαζόμενων οικογενειών, να φέρουμε οικονομική δικαιοσύνη στους χώρους εργασίας και κοινωνική δικαιοσύνη στο κράτος μας’’. Δηλαδή η κοινωνική δικαιοσύνη ισοδυναμεί με ‘’καλά πράγματα’’ που θεωρούνται από όλους αυτονόητα και κανείς δεν τολμά να τους αντιτεθεί…

Αυτό προβλημάτισε τον μεγάλο φιλόσοφο- οικονομολόγο Friedrick Hayek, τον βραβευμένο με Νόμπελ Οικονομίας το 1974, που έγραψε 2 χρόνια μετά: "νιώθω έντονα ότι η μεγαλύτερη προσφορά που μπορώ ακόμα να παρέχω στους συνανθρώπους μου είναι να κάνω τους ομιλητές και αρθρογράφους να ντρέπονται και να μην ξαναχρησιμοποιήσουν τον όρο κοινωνική δικαιοσύνη’’.

Γιατί όμως ήταν αντίθετος με έναν τόσο ‘’υψηλό’’ και αναντίρρητο όρο;

Γιατί έβλεπε ακριβώς, στην καρδιά του προβλήματος και αυτό που έβλεπε τον τρόμαζε τόσο πολύ!!!!! Έβλεπε ότι πίσω από τον πολιτικό οπορτουνισμό και την πνευματική τεμπελιά που υπόβοσκαν του όρου κοινωνική δικαιοσύνη, κρυβόταν ένας καταστροφικός φιλοσοφικός ισχυρισμός, ότι η ελευθερία πρέπει να θυσιαστεί προκειμένου να γίνει αναδιανομή πλούτου… (σας θυμίζει κάτι;)

Τελικά λοιπόν η κοινωνική δικαιοσύνη συνίσταται στο να συσσωρεύει επ’ άπειρον το κράτος όλη την δύναμη, με σκοπό να κάνει ‘’καλά πράγματα’’.

Ποια είναι όμως τα ‘’καλά πράγματα’’;

Ο,τιδήποτε οι υπέρμαχοι της κοινωνικής δικαιοσύνης αποφασίζουν κάθε βδομάδα!!!!!!!!! Θυμηθείτε τις 10 διαφορετικές απόψεις στην αρχή του άρθρου.

Σύμφωνα με το δόγμα της κοινωνικής δικαιοσύνης, οι έχοντες πάντοτε έχουν υπερβολικά πολλά, ενώ οι μη- έχοντες δεν έχουν ποτέ αρκετά…

Αυτό δεν είναι η δική μου άποψη, αλλά είναι ο ακριβής ορισμός του όρου "κοινωνική δικαιοσύνη" από τα Ηνωμένα Έθνη: "η κοινωνική δικαιοσύνη μπορεί να κατανοηθεί ευρέως, ως η δίκαιη και συμπονετική αναδιανομή των καρπών της οικονομικής ανάπτυξης. Είναι ανέφικτη χωρίς ισχυρές και συνεκτικές πολιτικές ανακατανομής που επινοούνται και εφαρμόζονται από κυβερνητικές υπηρεσίες’’… και το πράγμα χειροτερεύει παρακάτω. Συνεχίζουν λοιπόν τα Ηνωμένα Έθνη: "οι σύγχρονοι πιστοί μιας απόλυτης αλήθειας αναγνωρισμένης με αρετή και δικαιοσύνη δεν είναι ούτε πρόθυμοι, ούτε επιθυμητοί σύντροφοι για τους υπερασπιστές της κοινωνικής δικαιοσύνης’’… Κοινώς, αν πιστεύεις ότι η αλήθεια και η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητες από την ατζέντα των δυνάμεων της προόδου, όπως αναγνωρίζονται από την αριστερά, είσαι εχθρός της κοινωνικής δικαιοσύνης… (θυμάστε τις καταγγελίες των δικαστικών για ωμή επέμβαση των Συριζανέλ στην δικαιοσύνη;)

Συμπόνια ή κοινωνική δικαιοσύνη είναι λοιπόν, όταν η κυβέρνηση παίρνει τα λεφτά σου και τα δίνει σε κάποιον άλλο… Απληστία είναι, όταν εσύ θέλεις να τα κρατήσεις… 

Έρχεται λοιπόν να σαρώσει την ελεύθερη κοινωνία με πλήθος κατηγοριών… 

Προτείνει ότι οτιδήποτε θεωρείται αδικία, θλίψη ή οικονομική ανάγκη πρέπει να συνοδεύεται από την προσπάθεια του κράτους να θεραπεύσει αυτήν την αδικία, θλίψη ή ανάγκη. Μόλις λοιπόν επικαλεστούμε τον όρο κοινωνική δικαιοσύνη, ως δια μαγείας όλα θα πάρουν το δρόμο τους. 

Η επίκληση πάντα ‘’δουλεύει’’, λόγω της υπόθεσης ότι οι σωστοί άνθρωποι- οι λίγοι ενοχλημένοι- μπορούν απλά να επιβάλλουν δικαιοσύνη, ευημερία και άλλα ‘’καλά πράγματα’’. 

Και ο μόνος οργανισμός ικανός να την επιβάλει είναι το κράτος… και να έχετε κατά νου, ότι η συμβατική σοφία ανάμεσα στους προοδευτικάριους είναι ότι οι συντηρητικοί είναι αυτοί, που θέλουν να επιβάλλουν τις αξίες τους σε όλους τους άλλους… Οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της κοινωνικής δικαιοσύνης πιστεύουν, ότι το κράτος πρέπει και μπορεί να θεραπεύσει όλα όσα εκλαμβάνονται ως λάθη και έτσι όποιος διαφωνεί είναι εχθρός του καλού και του δίκαιου και το κράτος πρέπει να τον υποχρεώσει να αποδεχτεί ό,τι είναι κοινωνικά δίκαιο... και αυτό όπως ο Hayek προφήτευσε δεν είναι πλέον μια ελεύθερη κοινωνία…

Σε τέτοια κοινωνία θέλετε να ζείτε; Αν όχι, να επαγρυπνείτε, ως προς το τι γίνεται στο όνομα της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.