Πώς να αμφισβητήσετε φόρους και πρόστιμα - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

Πώς να αμφισβητήσετε φόρους και πρόστιμα


Μέχρι και 50% της οφειλής τους μπορούν να γλιτώσουν, οι φορολογούμενοι που θα προσφύγουν στη Διεύθυνση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αμφισβητώντας φόρους και πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί, στην περίπτωση που το αίτημά τους δικαιωθεί.

Παρά το γεγονός πως σύμφωνα με τα όσα προβέπει η νομοθεσία ο φορολογούμενος που θεωρεί πως αδικήθηκε δε μπορεί να καταφύγει στα διοικητικά δικαστήρια, διατηρεί ωστόσο και είναι αναφαίρετο δικαίωμά του να απευθυνθεί με σχετική αίτηση στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών του Υπουργείου Οικονομικών.
Με αυτόν τον τρόπο ασκεί ουσιαστικά «ενδικοφανή προσφυγή» και υποχρεούται να καταβάλλει το 50% του αμφισβητούμενου ποσού, ενώ το υπόλοιπο 50% «παγώνει» αυτομάτως μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Πώς μπορείτε να αποφύγετε να καταβάλετε ακόμη και το 50%


Στην περίπτωση που ο φορολογούμενος δώσει επαρκή στοιχεία τα οποία δικαιολογούν την αναστολή για σοβαρούς λόγους αδυναμίας, τότε αποφεύγει να δώσει ακόμη και το 50% του αμφισβητούμενου ποσού.
Ποιους φόρους και πρόστιμα μπορείτε να αμφισβητήσετε
Οι φορολογούμενοι μπορούν να αμφισβητήσουν φόρους και πρόστιμα, όπως ο φόρος εισοδήματοςο ΦΠΑο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος κληρονομιώνδωρεώνγονικών παροχώντέληεισφορές και χρηματικές κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.