Ενοχλεί ο σταυρός - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017

Ενοχλεί ο σταυρός


Δεν τίθεται καμία αμφιβολία, ακόμη ίσως και από τους πλέον δύσπιστους, πως οι καιροί της "πολιτικής ορθότητας", επιτάσσουν τον άνθρωπο να συμπεριφέρεται απλά ως άλλο ένα μέλος του "γκρι λαού", που δεν θα έχει το δικαίωμα να πιστεύει όπου θέλει, να λέει ότι θέλει ή ακόμη και να πηγαίνει όπου θέλει.

Τα δύο τελευταία τα βλέπουμε στην καθημερινότητά μας, ωστόσο αυτό που ακόμη πολλοί δεν κατάλαβαν, είναι η μεγάλη παγίδα της δήθεν "ανεξιθρησκίας" που επικρατεί σήμερα (τουλάχιστον στα χαρτιά). Σε κανένα κράτος που σέβεται και δέχεται την πίστη των άλλων δεν γίνονται τα παρακάτω:

Ο λόγος για τον Ερυθρό Σταυρό που όλοι γνωρίζουμε, το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό κίνημα στον κόσμο, με εθελοντές σε κάθε κράτος. 

Ωστόσο στο Βέλγιο τα υποκαταστήματα του οργανισμού διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας έλαβαν ένα μέιλ από την Επαρχιακή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στη Λιέγη, που τους ζητούσε να αφαιρέσουν όλους τους σταυρούς!.

Ο André Rouffart, πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού στο Verviers, δήλωσε: "Μας ζητήθηκε να σεβαστούμε τις αρχές του Ερυθρού Σταυρού και να μην κάνουμε διακρίσεις απέναντι στις διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις"!


Στόχος, σύμφωνα πάντα με το επίμαχο μέιλ, ήταν ο Ερυθρὀς Σταυρός να αποκτήσει μία πιο..."κοσμική εικόνα". Εναρμονισμένη με την νέα εποχή, θα συμπληρώσουμε εμείς.

Μάλιστα ένας εθελοντής μέσα από τον Ερυθρός Σταυρό αποκάλυψε πως η απομάκρυνση του σταυρού δεν είναι κάτι το καινούργιο καθώς γίνεται συνεχώς -αν και μεμονωμένα- τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των μουσουλμάνων. 

"Για ένα συγκεκριμένο τμήμα του πληθυσμού - λόγω των μουσουλμάνων - οι σταυροί απομακρύνθηκαν στους οίκους του Ερυθρού Σταυρού", σύμφωνα με το βέλγικο RTL. 

Μην έχετε καμία απολύτως αμφιβολία πως αυτές οι καταστάσεις θα έρθουν και στην Ελλάδα, που έχει αναδειχθεί σε κόμβο μουσουλμανικών πληθυσμών από Ασία και Αφρική. 

Μήπως στο τέλος θα ζητήσουν -για λόγους πολιτικής ορθότητας και αλληλεγγύης- να βγάλουμε και τον σταυρό από τη σημαία; 

Διόλου απίθανο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.