Η ΔΟΕ απέκλεισε τη Ρωσία από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες -Εξαιτίας συστηματικού ντόπινγκ - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017

Η ΔΟΕ απέκλεισε τη Ρωσία από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες -Εξαιτίας συστηματικού ντόπινγκ

Αποτέλεσμα εικόνας για russia olympic games

Η ρωσική σημαία θα απουσιάζει από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιόνγκτσανγκ, ενώ ο εθνικός ύμνος της χώρας δεν πρόκειται να ακουστεί, ακόμη κι αν Ρώσοι αθλητές κατακτήσουν χρυσό μετάλλιο.


Η ΔΟΕ απέκλεισε τη Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή και όλοι οι αθλητές της χώρας θα είναι υποχρεωμένοι να αγωνιστούν υπό την Ολυμπιακή σημαία, στην Πιόνγκτσανγκ. Οι «αθάνατοι» κατέληξαν σε αυτή την απόφαση έχοντας εξετάσει τα αποτελέσματα της έρευνας που διήρκεσε 16 μήνες, για το ρωσικό ντόπινγκ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 2014, που είχαν διεξαχθεί στο Σότσι. Η Ρωσία μπορεί να προσφύγει κατά του αποκλεισμού της στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS).

Το συμπέρασμα της έρευνας επιβεβαίωσε τη συστηματική καταπάτηση των κανονισμών περί ντόπινγκ στη Ρωσία, στη διοργάνωση του 2014. Οι ανεξάρτητοι Ρώσοι αθλητές θα προσκληθούν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες με αυστηρά κριτήρια. Θα φορούν εμφάνιση με ουδέτερη ονομασία και σε περίπτωση που ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, η απονομή θα γίνει με τον Ολυμπιακό ύμνο.

Παράλληλα, ο υπουργός αθλητισμού Βιτάλι Μούτκο απαγορεύθηκε δια βίου από τους Ολυμπιακούς αγώνες. Η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή θα πρέπει να αποζημιώσει τη ΔΟΕ για το κόστος της έρευνας, αλλά και να συνεισφέρει 15 εκατ. δολάρια για τη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής ελέγχου ντόπινγκ.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα 25 Ρώσοι αθλητές έχουν αποκλειστεί για παραβάσεις των κανονισμών περί ντόπινγκ από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, ενώ 11 μετάλλια έχουν αφαιρεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.