«Δώρο» Γαβρόγλου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: «Δίνει» πτυχίο πανεπιστημίου και στους απόφοιτους των ΤΕΙ! - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017

«Δώρο» Γαβρόγλου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: «Δίνει» πτυχίο πανεπιστημίου και στους απόφοιτους των ΤΕΙ!

«Δώρο» Γαβρόγλου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: «Δίνει» πτυχίο πανεπιστημίου και στους απόφοιτους των ΤΕΙ!

Πτυχίο πανεπιστήμιου σε απόφοιτους των ΤΕΙ δίνει το Υπουργείο Παιδείας σε όσους πρόκειται να τελειώσουν αλλά και σε όσους έχουν ήδη τελειώσει τμήματων των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Μπορεί ακόμη να μην έχει διευκρινιστεί πότε ακριβώς θα εφαρμοστεί αυτή η απόφαση, αλλά σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας και τους συνεργάτες του, οι νυν φοιτητές των ιδρυμάτων αυτών θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν το πτυχίο πανεπιστημιακού επιπέδου, εφόσον εξεταστούν σε μερικά επιπλέον μαθήματα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα σπουδών.

Ωστόσο, την αναβάθμιση αυτή του πτυχίου από τεχνολογικό σε πανεπιστημιακό έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε όσους φοιτητές έχουν πάρει ήδη πτυχίο από τα ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές που είναι αντίθετοι αναφέρουν πως είναι άδικο όταν λόγου χάρη δύο φοιτητές που εισήχθησαν για παράδειγμα μαζί στο ΤΕΙ το 2010 και ο ένας αποφοίτησε «στην ώρα του» το 2015, ενώ ο άλλος παραμένει φοιτητής ως «αιώνιος», τότε ο δεύτερος να ευνοείται έναντι του πρώτου.

Επομένως, το υπουργείο επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να έχουν αυτό το δικαίωμα και όσοι έχουν ήδη αποφοιτήσει τα προηγούμενα χρόνια από τα ΤΕΙ, άγνωστο όμως από ποια χρονολογία και μετά.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.