Χριστιανοί: η πιο διωκόμενη θρησκευτική ομάδα στον κόσμο - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

Χριστιανοί: η πιο διωκόμενη θρησκευτική ομάδα στον κόσμο


ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ

Γράφει ο Δημήτρης Ζιαμπάρας.

Μια από τις ασφαλέστερες ενδείξεις της ομοιομορφίας και κεντρικού ελέγχου των ΜΜΕ της Δύσης είναι η συστηματική απόκρυψη των διώξεων που υφίσταται οι Χριστιανοί στις μουσουλμανικές χώρες. Τα νούμερα πραγματικά σοκάρουν: πριν 100 χρόνια στην Βόρειο Αφρική και Μέση Ανατολή, το 20% του πληθυσμού ήταν Χριστιανοί, σήμερα δύσκολα φτάνει το 4%, η μεγαλύτερη μάλιστα μείωση έλαβε χώρα την τελευταία δεκαετία (Pew Research Center). Και ας μην αναφέρουμε τι κάνει η μουσουλμανική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στους Χριστιανούς της Νιγηρίας. Ή τι έγινε η δική μας Ελληνορθόδοξη μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη.

Όποτε κάτι κακό συμβαίνει σε μια άλλη θρησκευτική ομάδα (λ.χ. μουσουλμάνοι Θράκης ή Βοσνίας ή όσοι πνίγονται στην Μεσόγειο), παρουσιάζεται σαν μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική τραγωδία με εκκλήσεις στα ΜΜΕ για άμεση δράση κατά των ηθικών και φυσικών αυτουργών — αντιθέτως, στην περίπτωση των Χριστιανών η σιωπή των δυτικών ΜΜΕ είναι εκκωφαντική. Η δικαιολογητική βάση αυτής της σιωπής πάει ως εξής: οι διώξεις κατά των Χριστιανών είναι αποτέλεσμα της καταπίεσης που υφίσταται οι Μουσουλμάνοι· και αυτή η καταπίεση είναι αποτέλεσμα της Ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας και του Αμερικανικού ιμπεριαλισμού, που εκφράζονται στην χειρότερη μορφή τους από τους Ισραηλινούς. Η Δύση όμως είχε αποικίες και στη Νότια Αμερική και στην νοτιοανατολική Ασία· στις χώρες αυτές δεν εμφανίστηκαν αντίστοιχα φαινόμενα.

Το Ισλάμ δεν αμύνεται, επιτίθεται! Ο λόγος είναι πως ο πρώτος παγκόσμιος πολιτισμός στην ανθρώπινη ιστορία είναι καθ’ οδόν, είναι δυτικός και ασύμβατος με τον πυρήνα του Ισλάμ: κριτική σκέψη· ελευθερία λόγου· πολιτικός βίος· μουσική· γυναικεία εκτεθειμένα πόδια, βαμμένα πρόσωπα και κόκκινα χείλη· χιούμορ· γυμνά αγάλματα· Ρωμαϊκό Republic· χριστιανική ηθική. Παρ’ όλα αυτά η Δύση ιδεολογικά δεν αντεπιτίθεται (λ.χ. χτίζοντας μια Ευρωπαϊκή εθνική ταυτότητα), αντ’ αυτού επιμένει στις γνωστές, δειλές και ψευδείς θέσεις: «όλοι οι πολιτισμοί είναι ισότιμοι»· «τα σύνορα είναι στο μυαλό μας»· «όλοι ίσοι είμαστε» (δυστυχώς όμως οι πόλεμοι κερδίζονται πρώτα στα μυαλά και ύστερα στα πεδία των μαχών).

Το χειρότερο, η Δύση αρνείται να αναγνωρίσει τον πόλεμο που δέχονται οι Χριστιανικές μειονότητες, ώστε να υποστηρίξει δυναμικά ανεκτικούς μουσουλμάνους όπως λ.χ. οι Σούφι (που ανατινάχθηκε πρόσφατα μια εκκλησία τους στο Σινά) — όταν η Δύση κέρδισε τον Ψυχρό Πόλεμο είχε ενθέρμως υποστηρίξει διαφωνούντες από τις πρώην κομμουνιστικές χώρες, λ.χ. οι Αντρέι Ζαχάρωφ, Αλεξάντερ Σολτζενίτσιν, Βάσλαβ Χάβελ κ.λπ. Έχετε δει ποτέ να προβάλλετε στα ΜΜΕ κάποιος μεταρρυθμιστής μουσουλμάνος;

Οι Χριστιανοί είναι με διαφορά η πιο διωκόμενη θρησκευτική ομάδα στον κόσμο, και κάποιοι δυτικοί πολιτικοί αρνούνται να πουν «Merry Christmas» και λένε «Happy Holidays».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.