Πώς θα παροτρύνετε τα παιδιά να διαβάσουν βιβλία - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017

Πώς θα παροτρύνετε τα παιδιά να διαβάσουν βιβλία

Πώς θα παροτρύνετε τα παιδιά να διαβάσουν βιβλία

Όλοι συμφωνούμε ότι η ενασχόληση των παιδιών με τα βιβλία και ιδιαίτερα τα εξωσχολικά, μόνο ωφέλιμη μπορεί να αποδειχθεί για
εκείνα. Πάμε να δούμε πώς θα τους δημιουργήσετε κίνητρα για να τα δουν με καλό μάτι... 
  • Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε ότι η αγάπη για τα βιβλία δημιουργείται σε βάθος χρόνου και θα πρέπει να γίνει με επιθυμία του παιδιού. Μην περιμένετε να γίνει ένας μικρός...βιβλιοφάγος από τη μια στιγμή στην άλλη επειδή του αναλύσατε τα οφέλη!
  • Αποσυνδέσετε το διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων από τη βελτίωση των επιδόσεών του στο σχολείο, όχι επειδή δεν ισχύει, αλλά επειδή το ζητούμενο είναι να το επιζητεί για ευχαρίστηση και ψυχαγωγία.


  • Μην περιμένετε να το φέρετε σε επαφή με βιβλία όταν μάθει ανάγνωση. Όσο πιο νωρίς αρχίσει να εξοικειώνεται μαζί τους, τόσο πιο πιθανό είναι να ανακαλύψει από μόνο του ότι του αρέσουν τα επόμενα χρόνια. Σε πρώτη φάση και μόνο ότι θα τα ξεφυλλίζει και θα παρατηρεί με έκπληξη τις φωτογραφίες τους είναι μεγάλο κέρδος.
  • Αγοράστε βιβλία με ενδιαφέρουσες ιστορίες για να διαβάζετε στο παιδί σας όταν το επιθυμεί. Θα καταλάβετε ότι όντως έχετε κάνει σωστές επιλογές, βλέποντας ότι το μικρό σας ζητάει όλο και πιο συχνά να του διαβάσετε κάτι, πολλές φορές και τα ίδια βιβλία.
  • Τέλος, μια ουσιώδης παρότρυνση για το παιδί θα είναι να βλέπει ότι οι γονείς του συνηθίζουν να διαβάζουν βιβλία στον ελεύθερο χρόνο τους και το απολαμβάνουν. Με τον καιρό, από περιέργεια και μόνο, θα θελήσει να πάρει στα χέρια του ένα βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.