Πολιτικοί από την χώρα μας τίμησαν την γιορτή των Εβραίων για τον ναό του Σολομώντα - UNPOLITICAL

Ακούστε μουσική από τον XFMgr

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

Πολιτικοί από την χώρα μας τίμησαν την γιορτή των Εβραίων για τον ναό του Σολομώντα


Στις εκδηλώσεις για την εβραϊκή γιορτή έδωσαν το παρόν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της πολιτικής ζωής της χώρας μας, όπως ο υπουργός Οικονομίας, Δ.Παπαδημητρίου, οι βουλευτές, Δ. Σεβαστάκης, Δ. Μάρδας και Χ. Θεοχάρης!

"Είμαι ευτυχής που γιορτάζουμε το Χάνουκα. Πρόκειται για την εβραϊκή εορτή των Φώτων. Μόλις ανάψαμε το τρίτο κερί και θα ανάβουμε κάθε βράδυ από ένα κερί για τις επόμενες πέντε ημέρες, μέχρι να ανάψουμε οκτώ κεριά", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρέσβειρα του Ισραήλ Ιρίτ Μπεν Άμπα Βιτάλε με αφορμή την χθεσινή εορταστική εκδήλωση.

«Είναι η ιστορία ενός θαύματος που σημειώθηκε για τους Εβραίους πριν από 2.000 χρόνια, όταν ανακτήσαμε τον Ναό στην Ιερουσαλήμ αφού μας τον είχαν πάρει ξένοι. Και έγινε θαύμα, επειδή καταφέραμε να ανάψουμε όλη τη μενορά, την (επτάφωτη) λυχνία που ήταν στον Ναό για οκτώ ημέρες μολονότι υπήρχε λάδι μόνο για μία ημέρα. Αυτό είναι το μεγάλο θαύμα του Χάνουκα και είμαι πολύ χαρούμενη που το γιορτάζουμε σήμερα με τους Έλληνες φίλους μας» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ.Ιρίτ Μπεν Άμπα Βιτάλε στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα για το νέο έτος:

«Ευτυχία και ειρήνη. Αυτό εύχομαι σε όλους. Και καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες φίλους μας».

Τι είναι το Χάνουκα

Το Χάνουκα ή Εορτή των Φώτων ή της Αφοσίωσης, τιμά την αναστύλωση του Ναού του Σολομώντα, το 164 π.Χ., την εποχή της Εξέγερσης των Μακκαβαίων κατά του Αντίοχου Β΄ των Σελευκιδών.
Η παράδοση λέει ότι όταν οι Εβραίοι μπήκαν ξανά στον Ναό βρήκαν εκεί ελάχιστο λάδι, που αρκούσε για να ανάψει η λυχνία για μία ημέρα. Σαν από θαύμα, το λάδι κράτησε για οκτώ ημέρες, μέχρι να φέρουν καινούριο από την Ιερουσαλήμ.
Η γιορτή ξεκινά την 25η ημέρα του μήνα Κισλέβ, με βάση το εβραϊκό ημερολόγιο, και διαρκεί οκτώ ημέρες. Κάθε βράδυ, μετά την προσευχή, ανάβουν από ένα κερί στη μενορά, φτάνοντας τα οκτώ κεριά την τελευταία νύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.