Ποιός λαός αναμένεται οτι θα ‘‘βουλιάξει’’ την Ελλάδα με τουρίστες τα προσεχή χρόνια; - UNPOLITICAL

Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017

Ποιός λαός αναμένεται οτι θα ‘‘βουλιάξει’’ την Ελλάδα με τουρίστες τα προσεχή χρόνια;

Σχετική εικόνα

της Δάφνης Γρηγοριάδη (*)

Η αυξητική τάση της τουριστικής κίνησης στο Ελευθέριος Βενιζέλος, το κυριότερο αεροδρόμιο της χώρας, αδιαμφισβήτητα αποτελεί πνοή για την Ελλάδα της κρίσης του 2017.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας οι Διεθνείς αφίξεις για την περίοδο Ιανουαρίου- Αυγούστου αυξήθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Πιο συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2017 οι αφίξεις στην Αθήνα έφτασαν τις 671.237, δηλαδή σημείωσαν αύξηση κατά 12 % απο τις αντίστοιχες περυσινές.


O εισερχόμενος τουρισμός του σήμερα προέρχεται κατά κύριο λόγο από χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης και ακολουθούν Η.Π.Α, Κίνα, Ρωσία.

Ποιά είναι όμως η «παρθένα»’ αγορά η οποία θα έρθει τα προσεχή χρόνια στην Ελλάδα και πρέπει να μας βρεί προετοιμασμένους;

Πρόκειται για την Ινδία, μία χώρα που ενώ αναπτυσσόταν ραγδαία το τελευταίο τρίμηνο παρουσιάζει διακυμάνσεις στην οικονομία της, λόγω της απόφασης της κυβέρνησης να αποσύρει χαρτονομίσματα μεγάλης αξίας, ώστε να περιορίσει την κυκλοφορία «μαύρου χρήματος», γεγονός που μειώνει την ταχύτητα της ανάπτυξής της, και ενδεχομένος θα επηρεάσει τις προβλέψεις του 2018 για αύξηση των Ινδών τουριστών στην Ελλάδα σε ποσοστό 30%. 

Δεν παύει όμως να είναι μια αγορά υπό διαμόφωση, αλλά και η χώρα που προβλέπεται οτι θα είναι η «διάδοχος» χώρα της Κίνας, στην παραγωγή με χαμηλό κόστος. Αργά ή γρήγορα οι Ινδοί τουρίστες θα είναι σύνηθες φαινόμενο στην χώρα μας, όπως οι Ρώσοι και οι Κινέζοι.

Με ρυθμούς ανάπτυξης της Ινδικής οικονομίας πάνω από 6 %, σύντομα θα δούμε να διαμορφώνονται ειδικά τουριστικά πακέτα που θα ανταποκρίνονται στο προφίλ και τις ανάγκες αυτής της -με μεγάλη δυναμική- αγοράς.

(*) H κα. Δάφνη Γρηγοριάδη, είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο unpolitical.gr δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Kείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, ή ότιάλλο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο unpoliticalgr@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Tα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.